Flera trafikolyckor efter halt väglag

ANNONS
|

Det har varit halt på vägarna under morgonen och på flera håll i landet har det rapporterats om olyckor.

I trakterna runt Jönköping har räddningstjänsten haft fullt upp under morgonen.

På riksväg 26 utanför Habo var totalt sex bilar inblandade i tre olika olyckor under morgonen.

Snö på vägen

– Det är lite snö på toppen och is under det så det är väldigt halt just nu. Man ska ta det försiktigt, säger Gunnar Hansson, inre befäl på räddningstjänsten i Jönköping.

Vi tjugo i åtta kom det första larmet in om en olycka på riksväg 26. Tre bilar var inblandade i kollisionen. I köerna som bildades krockade ytterligare två bilar på vägen.

ANNONS

– Det är stora köer. Nu har man börjat släppa på växelvis och bärgning pågår, säger Gunnar Hansson.

Utöver de två olyckorna har även en bil blivit stående i diket på sträckan mellan Jönköping och Mullsjö och polisen uppmanar trafikanter med sommardäck att ta det försiktigt och hålla mycket låg hastighet.

Ingen person ska ha skadats vid olyckorna.

Lastbil över riksväg 40

Nästa larm kom vid tjugo över åtta. Polis och räddningstjänst larmades till riksväg 40 några mil väster om Jönköping. Också där ska det vara mycket halt på platsen.

– Det står en lastbil över vägen strax öster om Bottnaryd, säger Gunnar Hansson.

Just nu är det köer i riktning mot Jönköping efter olyckan och räddningstjänst är på plats. Trafikverket är ute och jobbar med halkbekämpning på vägarna.

Halt på fler platser

Också i stockholmsområdet har flera personer först till sjukhus efter halkolyckor. I Västsverigehar polisen dock inte fått in några rapporter om olyckor orsakade av halka.

Gunnar Hansson uppmanar dock trafikanter att ta det lugnt i trafiken, även om det går mot varmare tider så kan snö ställa till det.

– Bondepraktikan säger ju ”aprilasnö är så gott som fåragö”, så det är inget nytt. Det har hänt förr, säger han.

ANNONS