Flera skott avlossades genom fönstren på tatuerarstudion. FOTO: TT/ARKIVBILD
Flera skott avlossades genom fönstren på tatuerarstudion. FOTO: TT/ARKIVBILD

Flera skott avlossade mot tatuerarstudio

Under natten har någon avlossat flera skott mot en tatueringsstudio mitt i centrala Linköping. - Flera skott gick in i lokalen, säger Björn Öberg, presstalesperson för polisen i region Öst.

ANNONS
|

Vid 02.25 under natten mot torsdag fick polisen larm om skottlossning i centrala Linköping. Det visade sig att någon avlossat flera skott genom rutorna in i en tatueringsstudio.

- Folk som hörde smällarna larmade polisen och vi var snabbt på platsen, men har inte lyckats hitta någon misstänkt för skotten, säger Björn Öberg.

Inga personer ska ha befunnit sig i lokalen när skotten avlossades. Enligt polisen oklart exakt vilken typ av vapen som avlossats, men det handlar om ett skarpt vapen och inte ett luftvapen.

- Vi gjorde en första teknisk undersökning under natten, men kommer att fortsätta arbetet under dagen. Det finns ingen misstänkt och vi känner inte heller till någon hotbild mot studion.

ANNONS

Utredningen fortsätter enligt polisen under dagen och i nuläget rubriceras brottet som skadegörelse.

- Nu handlar det om att prata med de som driver studion, knacka dörr och prata med de vittnen vi hade kontakt med i natt. Vi ska också söka spår på platsen och se var utredningen kan föra oss, säger Björn Öberg.

ANNONS