Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

170913-kyrkoval-528805_se.gp_1.jpg
Två män döms till flera års fängelse för människorov och grov misshandel. Arkivbild.

Flera års fängelse för människorov i Växjö

Mannen från Bulgarien togs till Sverige för att tigga men blev frihetsberövad när han inte ville göra det, enligt en dom från Växjö tingsrätt. Nu döms två av mannens landsmän till flera års fängelse för människorov och grov misshandel.

Dejn ene mannen döms till sex års fängelse, den andre till fängelse i fem år och sex månader. De ska totalt betala 90 000 kronor i skadestånd till offret. Båda utvisas dessutom till Bulgarien.

Offret fördes ut i skogen där han misshandlades kraftigt, han blev tvingad att ta av sig kläderna och var nedkyld när han hittades, konstaterar tingsrätten.

Människorovet beskrivs av domstolen som allvarligt eftersom mannen befunnit sig i en utsatt situation. Genom rättsintyg och rättsläkarens vittnesuppgifter slår tingsrätten också fast att mannen befann sig i ett livshotande tillstånd.

Åtalspunkten om mordförsök ogillas av tingsrätten.

- Försöksbrott är ju alltid svåra. Man konstaterar ju att mannen har befunnit sig i en livshotande situation. Problemet är att visa uppsåtet. Tingsrätten anser att jag inte har kunnat visa att de båda åtalade hade ett uppsåt, det är ju en bedömning tingsrätten har gjort, säger åklagare Emma Berge till SVT Nyheter Småland.

Vid rättegången yrkade försvarsadvokaten Torgny Dahlberg på att åtalet skulle ogillas. I veckan ska Dahlberg tillsammans med klienterna överväga om domen ska överklagas, enligt SVT.

Mest läst