Bild: Privat/TT
Bild: Privat/TT

Felicia, 20, attackerades av okända män

En sen natt när Felicia Ragnarsson var ute och körde bil tillsammans med sina vänner var de med om något obehagligt. De blev attackerade av okända män som slog på bilrutorna och försökte ta sig in i bilen. – Min lillasyster var med och hon var livrädd, säger Felicia Ragnarsson som nu vill varna andra.

ANNONS
|

Det var natten mellan den 20:e och 21:a augusti som 20-åriga Felicia Ragarsson körde längsGymnasievägen i Skellefteå tillsammans med en jämnårig kompis och sin 14-åriga lillasyster.

Klockan var strax innan ett när de fick syn på en Ikea-påse som låg framför dem på vägen, och de bestämde sig för att stanna och titta i den.

– Då kom en bil och körde förbi oss i full fart, säger Felicia Ragnarsson som först berättade sin historia för tidningen Norran.

Började skrika och springa

De satte sig i bilen igen, men upptäckte då att bilen som kört om dem tvärstannat framför dem. Ur den kliver fyra eller fem okända män.

ANNONS

– De hoppade ur bilen och började skrika och springa mot oss. Först förstod vi inte vad som hände utan bara vinkade till dem, säger Felicia Ragnarsson.

Snart insåg de allvaret i situationen och låste dörrarna till bilen. Men det fick inte männen att vända tillbaka.

– De började slå på bilrutorna och försökte ta sig in i bilen. De försökte till och med ta sig in genom bagageluckan.

"Hon var livrädd"

Felicia, hennes vän och hennes syster greps då av panik. Inte minst Felicias 14-åriga lillasyster.

– Hon var livrädd.

När de försökte åka från platsen och förbi bilen som männen parkerat framför dem så försökteen av männen hänga kvar på bagageluckan och en annan tog tag i antennen.

Förundersökningen lades ner

De lyckades till slut skaka av sig männen, och senare under kvällen fick de syn på deras bil igen. Då antecknade de registreringsnumret och ringde polisen.

Polisen hittadebilen, stannadeden och grep defem män som satt i den, misstänkta för försök till stöld.

Men i måndags fick Felicia ett brev som talade om att förundersökningen hade lagts ner. De misstänkta männen nekar till brott och det fanns inte tillräckligt med bevis för att männen ska kunna åtalas.

– Jag har full förståelse för att de i bilen och andra blir oroliga, men det gick inte att bevisa vad tanken var med deras beteende.Det stod ord mot ord och alla männen nekade till brott. De sa i förhör att de hade velat prata med dem i bilen och inte haft någon tanke på att göra något mer, säger Patrik Manberg vid Skelleftepolisen till Norran.

ANNONS

Vill varna andra

Det fick Felicia att vilja gå ut med en varning till andra - om samma sak skulle hända igen.

– Hållbilen låst, varpå din vaktochinte stannaför något som känns misstänksamt. Detkanske det hindra att det händer igen

ANNONS