Försvunnen kvinna hittades av likhund

Den person som hittades död i en villa i Långshyttan är troligen husets 30-åriga kvinnliga ägare, enligt polisen. En man är anhållen i sin frånvaro för mord.

ANNONS
|

Polisen arbetar efter hypotesen att den funna kroppen är den 30-åriga kvinnan, men ännu är man inte helt säker. Kvinnans anhöriga är underrättade.

- Obduktionen kommer att ske i dag och vi kommer att få besked därifrån. Vi tror att det är hon, men vi måste avvakta vetenskapligt besked, säger Stefan Dangardt, presskommunikatör vid polisen i region Bergslagen.

ANNONS

Likhund saknades

Den 30-åriga kvinnan i Långshyttan anmäldes försvunnen den 13 mars. Den 21 mars ändrade polisen brottsrubriceringen till människorov. Vid den tidpunkten spärrades också hennes villa av och tekniker på plats genomsökte huset – dock utan att hitta kroppen.

Trots att brott vid det här tillfället misstänktes söktes inte huset igenom med likhund, eftersom det inte finns någon i Dalarna. I takt med att tiden gick ökade misstanken om grovt brott, och en likhund lånades in från Örebro den 27 mars för en ny genomsökning. Det var då kroppen hittades dold i huset.

Man misstänks

En man är anhållen i sin frånvaro misstänkt för mord. Polisen vill inte uppge om kvinnan och mannen hade en relation. Så här långt sker ingen spaning efter fler gärningsmän.

- Vi har inte gripit honom än, men arbetet fortsätter, säger Dangardt.

TT

ANNONS