Försvunne Kim Walls familj: "Låt oss få visshet"

Den försvunna journalisten Kim Walls familj vädjar allmänheten om hjälp i ett brev som danska TV2 har publicerat. "Det är inget vi önskar mera än att få Kim tillbaka levande", skriver de.

ANNONS
|
"Det är inget vi önskar mera än att få Kim tillbaka levande, men vi inser att chanserna för det är ytterst små", skriver Kim Walls familj i ett brev som TV2 har publicerat.

Det var en vecka sedan30-åriga Kim Wall försvann efter att hon varit ombord på ubåtsbyggaren Peter Madsens ubåt för att skriva ett reportage. Hon har fortfarande inte hittats.

"Vi, Kim Walls föräldrar och bror, upplever just nu de värsta dagarna i våra liv. Ingen kan föreställa sig vad vi går igenom”, inleder familjen brevet med.

Fortsättningsvis skriver de att Kim Wallgenom sitt arbete ofta har varit på farliga platser och att de tidigare har oroat sig för henne. Men inför resan på ubåten trodde de inte att de hade någon anledning att oroa sig.

"Att något skulle hända henne i Köpenhamn, bara några kilometer från hennes barndomshem,kunde vi överhuvudtaget inte föreställa oss. Nu ser det ut som att det värsta har skett."

"Låt oss få visshet."

Ubåten som Kim Wall och Peter Madsen befann sig på sjönk på fredagen förra veckan. Båten har bärgats och polisens tekniska undersökning harvisatatt Madsensänkte ubåten med flit. SedanKim Wall rapporterades vara försvunnenhar en stor sökinsats med helikoptrar och dykare sats in.

ANNONS

– Vi letar efter en död person, sa Jens Møller Jensen, chef vid Köpenhamnspolisens mordenhet vid en presskonferens i torsdags.

Familjen vädjar till allmänheten omupplysningar som kan bidra till att de fårredapå vad som har hänt:

"Ta kontakt med polisen i Köpenhamn eller Malmö och lämna era iakttagelser.Låt oss få visshet om vad som skett."
ANNONS