Försvaret "jobbar på" i Stockholms skärgård

ANNONS
|

Den omfattande insatsen har pågått hela natten. Men försvarsmakten tiger än så länge om vad insatserna inneburit eller gett för resultat.

- Vi tittar nu på hur vi ska paketera informationen och se om det är lämpligt att redovisa det på en presskonferens, säger Jesper Tengroth.

En pressträff kan bli aktuell under lördagseftermiddagen "någonstans i skärgården".

Det var i fredags som Försvarsmakten gick ut med ett pressmeddelande:

"Försvarsmakten har under fredagen tagit emot uppgifter om främmande undervattensverksamhet i Stockholms skärgård. Uppgifterna kommer från en trovärdig uppgiftslämnare. Försvarsmakten har beslutat att genomföra en underrättelseoperation i området.

– Vi har fartyg, flyg och hemvärnspersonal i det aktuella området som ett stöd för analysarbetet som nu pågår. Området är dessutom starkt trafikerat och därför är det viktigt att vi går ut och informerar om vad vi gör, säger kommendör Jonas Wikström, Försvarsmaktens operationsledare.

ANNONS

Personal som deltar i operationen kommer från Fjärde sjöstridsflottiljen, Amfibieregementet, Helikopterflottiljen, Sjöinfobat med marinens radio, sjöinformationskompaniet på Muskö samt Hemvärnet."

Lojala Stockholmsmedier har journalister ute i skärgården som rapporterar om minröjningsfartyg och mindre militärbåtar som cirkulerar på Kanholmsfjärden och på andra håll i skärgården som är starkt trafikerade.

ANNONS