Foto: TT
Foto: TT

Förskolor slopar mjölken

Tio stycken förskolor i Örebro slutar att servera mjölk - i alla fall till lunchen. Anledningen sägs vara en rekommendation från Livsmedelsverket. – Nej, det känner inte jag igen. Så säger inte vi kring måltidsdryck på förskolorna, säger Eva Sundberg på Livsmedelsverket till P4 Örebro.

ANNONS
|

Det blir ingen mer mjölk för barnen. I alla fall inte för barnen på tio stycken förskolor i Örebro,rapporterar P4 Örebro.

Anledningen sägs vara en rekommendation från Livsmedelsverket att mjölk enbart bör serveras till frukost och mellanmål, och att drycken till lunch skulle leda till att barnen inte tar upp näringen från maten lika bra. Något som inte stämmer enligt Livsmedelsverket.

– Nej, det känner inte jag igen. Så säger inte vi kring måltidsdryck på förskolorna, säger Eva Sundberg på Livsmedelsverket till P4 Örebro.

Bra måltidsdryck

Varberga förskolor, intraprenaden som driver detio förskolorna, skickade under förra veckan ut ett brev till alla föräldrar om att mjölken nu slutas serveras till maten. Men Eva Sundberg menar attdet inte alls behöver vara dåligtatt dricka mjölk till maten.

ANNONS

– Man ska ju titta på det utifrån vad de serverar i övrigt. Vatten är en bra måltidsdryck men mjölk kan också vara det, säger Eva Sundberg.

ANNONS