Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Ostadigt väder med regn och lägre temperaturer är vad som väntas i stora delar av landet under början på veckan. Arkivbild.

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Efter solhelgen: Regnet och kylan drar in

  Ostadigt väder med inslag av regn, snö och åska är vad som väntar i början av veckan. Någon ny sommarvärme finns ännu inte i sikte.

  - Det är säkert många som blir lite förvånade i dag när regnet kommer in för man vänjer ju sig snabbt vid lite högre temperaturer, säger Marie Stark, meteorolog på SMHI, till TT.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  Den gångna helgen var varm och skön på många håll med rekordhöga temperaturer i delar av södra Sverige. Men den tiden är tillfälligt förbi. Början av veckan bjuder på ostadigt väder och regn på flera håll.

  - Under dagen rör sig ett lågtryck in västerifrån. Det har kommit in över Skåne och rör sig under dagen åt nordost, säger Marie Stark.

  Regnskurar väntas drabba stora delar av landet på måndagen. I Skåne har det åskat på sina håll och åskan kan senare komma att dra in även över västkusten.

  I östra Svealand ser solen ut att titta fram vilket innebär temperaturer på mellan 12 och 15 grader. Men annars lär temperaturerna i södra Sverige pendla mellan 5 och 10 grader.

  I landets norra delar ser det ut att bli snöigt på sina håll, inte minst under natten mellan måndag och tisdag.

  - Då blir det nederbörd i nästan hela norra Sverige, det är bara Gästrikland som ser ut att slippa undan.