Efter festkvällen: Nu ber Anders Borg om ursäkt

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska före detta finansministern Anders Borg ha betett sig illa på en fest i Stockholms skärgård förra helgen. Nu ber han om ursäkt på Facebook. I ett mail till Dagens industri skriver Anders Borg senare på fredagen att han kommer att söka hjälp för att "säkra att det aldrig upprepas".

ANNONS
|

Anders Borg ska ha varit berusad och betett sig olämpligt på en fest i Stockholms skärgård förra helgen.

Flera av gästerna ska ha reagerat på hans beteende och enligt uppgifter tillAftonbladetska Anders Borg ha kränkt andra gäster och kallat dem för öknamn.

Till Dagens Industri säger Borg att han kommer söka hjälp för att säkerställa att det aldrig händer igen.

Ber om ursäkt

Nu ber han om ursäkt i ett inlägg på sin Facebook-sida. Han skriver att han inte dricker mer än de flesta, men att han drabbades av en blackout under festen och att han i efterhand har fått höra att han betett sig olämpligt.

ANNONS

Han fortsätter inlägget med att säga att han känner "stor besvikelse och ånger" över sitt beteende och vill be om ursäkt till de andra som närvarade vid festen. "Jag vill uppriktigt be om ursäkt till de närvarande som tog illa vid sig", skriver han.

Enligt Aftonbladet ska runt 60 gäster ha varit på festen, bland annat flera barnfamiljer, men även högt uppsatta personer inom svenskt näringsliv.

Stöttas av gamla kollegor

I Facebook-inlägget har Anders Borg fått en hel del stöd i kommentarfältet, bland annat från gamla kollegan Kristoffer Tamsons (M), trafiklandstingsråd i Stockholm, som skriver: "Så länge vi är människor gör vi fel. Ibland stora och ibland mindre. Det som gör oss mänskliga är att vi erkänner och ber om ursäkt för våra fel och brister".

Även fästmön Dominika Peczynski har visat sitt stöd i kommentarsfältet där hon skriver "Jag älskar dig Anders, vet att det inte var ditt rätta jag som visade sig".

Styrelsen är informerad

Anders Borg var finansminister mellan 2006 och 2014. I dag arbetar han bland annat som styrelseledamot i Kinnevik och rådgivare för finansbolaget Citigroup.

–Vi är medvetna om detta och styrelsen är informerad. Från Kinneviks sida har vi inga kommentarer. Det är en privatsak för Anders Borg, svararKinneviks informationsdirektör Torun Litzén i ett mejl.

ANNONS

GP söker Anders Borg för en kommentar.

ANNONS