Den unika bilden på kungafamiljen

För första gången någonsin är hela Kungafamiljen samlad på en och samma bild - från kung Carl Gustaf och drottning Silvia till de nyaste medlemmarna prinsarna Oscar och Alexander.

ANNONS
|

Den 14 juli firades kronprinsessan Victorias 39:e födelsedag. Traditionsenligt ägde firandet rum på Öland. Tusentals människor kom dit för att gratulera den blivande drottningen av Sverige.

Dagen efter firandet samlades hela kungafamiljen vid Sollidens slott för en unik familjefotografering. För första gången någonsin var även kungafamiljens yngsta medlemmar - prins Oscar och prins Alexander - med på Öland. Detta innebär att bilderna kan ses som historiska.

Från 2010 har kungafamiljen fördubblats. Sedan dess har kungaparet kunnat glädjas åt inte mindre än fem barnbarn.

Jagade lillprinsessan i slottsträdgården

På bilderna står hela familjen uppställda och ler mot kameran. Alla är klädda i härliga sommarkläder i glada färger. Kronprinsessan Victoria bär en puderrosa topp som hon matchar med en vid, knälång kjol som går i blått och rosa. I sin famn har hon sin och prins Daniels son prins Oscar som liksom sin pappa är klädd i blått.

ANNONS

Bredvid Victoria står prinsessan Madeleine och håller dottern Leonore. Lillprinsessan Leonore jagades strax innan bilderna togs runt bland rabatterna i slottsträdgården av sin mor.

Längst ut på kanten står prins Carl Philip och prinsessan Sofia. I Sofias trygga famn vilar kungafamiljens minsting - prins Alexander.

Men den som kanske fångar flest blickar är prinsessan Estelle - Sveriges framtida drottning. Hon har tagit plats mellan mormor och morfar - kungen och drottningen.

Det mest vågade färgvalet står just drottning Silvia för. Hon hade dagen till ära tagit på sig en knallrosa jacka.

Snart tid för dop

Senast hela Kungafamiljen samlades i ett officiellt sammanhang var när prins Oscar döptes, den 27 maj. Kronprinsessan Victoria och prins Daniels andra barn, prins Oscar, föddes den andra mars i år. Och bara en och en halv månad senare, den 19 april, kom kusinen prins Alexander till världen. Alexander är prins Carl Philip och prinsessan Sofias förstfödde barn.

I september kommer Alexander att döpas. Dopet kommer att hållas i Drottningholms slottskyrka. Han är hertig av Sörmland och är enligt successionsordningen nummer fem i den svenska tronföljden.

ANNONS