Carl Philip talar ut

ANNONS
|

Det var vid 03-tiden natten till fredagen som prinsen, hans flickvän Sofia Hellqvist och deras vänner hamnade i slagsmål i Cannes. Sällskapet hade varit på en av stadens exklusivare klubbar när en man plötsligt dök upp och attackerade prinsen.

– Det har varit en emotionell och omtumlande upplevelse. Och vi vill berätta för att undvika alla spekulationer, säger prinsen och Sofia Hellqvist som nu talat med Aftonbladet.

Bilder och videoklipp på slagsmålet har kablats runt världen i helgen. Prinsen framhåller att slaget som syns på bilderna är det första och att överfallet kom helt oprovocerat.

– Vi hade en trevlig kväll med nära och kära. När vi var på väg därifrån blev Carl Philip attackerad av några främmande män, säger Sofia Hellqvist.

ANNONS

På videoklippet syns flera personer inblandade i kalabaliken. Skrik och slag i tumultet.

– Vi mår efter omständigheterna bra, men det är en händelse som vi helst hanterar privat och vädjar därför om lite utrymme. Vi ber medier och andra att vi och våra vänner får lite lugn och ro i situationen, säger prinsen till Aftonbladet.

Rykten har gjort gällande att prinsens kamrater skulle ha legat bakom bråket. Något som Carl Philip starkt dementerar.

– Jag vill framhäva att det var mina goda vänners insats som gjorde att den här tråkiga sitationen trots allt slutade okej, säger prinsen till Aftonbladet.

Paret har inte tagit ställning till om de ska göra en polisanmälan eller inte.

ANNONS