Den svårsläckta branden i ett bussgarage på Kungsholmen i Stockholm är nu under kontroll, enligt räddningstjänsten.
Den svårsläckta branden i ett bussgarage på Kungsholmen i Stockholm är nu under kontroll, enligt räddningstjänsten.

Brand i bussgarage under kontroll

Den svårsläckta branden i ett bussgarage på Kungsholmen är nu under kontroll. Branden fortsätter att ställa till problem med inställda avgångar och oregelbunden trafik, enligt SL.

ANNONS
|

Garaget började brinna på förmiddagen i måndags. Strax före 15-tiden på tisdagen meddelade Storstockholms brandförsvar att de hade fått kontroll över branden.

"Det som händer nu är att insatsen övergår till ett omfattande eftersläckningsarbete", skriver räddningstjänsten i ett pressmeddelande.

Det ryker fortfarande en del från branden men börjar minska, enligt räddningstjänsten.

Redan tidigt på tisdagsmorgonen sade räddningstjänstens operatörer att en del av byggnaden, en stor busshall, i princip var helt nedbrunnen och att arbetet riktades in på att begränsa branden och hejda den från att spridas. Byggnaden består av två stora busshallar som skiljs åt av en verkstad mellan sig.

ANNONS

Branden startade i samband med ett takarbete.

- Det är en gammal byggnad med komplicerat byggt tak och konstruktioner, så vi har inte velat skicka upp folk på taket och öppna upp och angripa branden inifrån, med fler begränsningslinjer. Därför har det också tagit längre tid, sade operatör Hans Eriksson till TT.

Polisen har upprättat en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet.

TT

ANNONS