Buss med barn i allvarlig olycka

En dubbeldäckarbuss med ett två skolklasser ombord har kört in i en bro utanför Linköping. – Två vuxna personer har förts till sjukhus med oklara skador. Inga barn har några allvarliga skador, utan lite skrapsår. Det här är en ganska ökänd viadukt där ett antal höga fordon har kört in tidigare, men då har det handlar om lastbilar framförallt, säger Thomas Agnevik.

ANNONS
|

Larmet kom in till polisen klockan 10.27. Enligt polisen ska en dubbeldäckarbuss kört in i en för låg viadukt i Linköping. Polis, räddningstjänst och ambulans ska vara på plats.

Initialt kom det uppgifter om att det var en allvarlig olyckan och befarade att flera hade skadats.

– Det verkar röra sig om en allvarlig olycka, sa Thomas Agnevik, presstalesperson hos polisen i Östergötland, till Aftonbladet kort efter larmet.

Busstransporten ska vara en lokal busstransport med skolelever och personal från Linköpings kommun.

Enligt polisen var det två skolklasser ombord på bussen.

Två vuxna till sjukhus

Men inga av barnen ska ha skadats.

– Två vuxna personer har förts till sjukhus med oklara skador. Inga barn har några allvarliga skador, utan lite skrapsår. Det här är en ganska ökänd viadukt där ett antal höga fordon har kört in tidigare, men då har det handlar om lastbilar framförallt, säger Thomas Agnevik till GP.

ANNONS

Polisen har inlett en förundersökning om grov vårdslöshet i trafik.

– Det här hade kunnat gå betydligt mycket värre. Föraren är frivilligt omhändertagen av sin arbetsgivare och kommer så småningom att förhöras, säger Thomas Agnevik.

ANNONS