Brandman död efter vajerolycka på E4 utanför Öreklljunga

Brandmannen som skadades i en räddningsinsats på E4 i Skåne har avlidit av sina skador. Han träffades av en mittvajer som brast under insatsen. Nu sörjs han av sina kollegor.

ANNONS
|

Olyckan inträffade på tisdagskvällen. Mannen fördes till Lunds lasarett,men hans liv gick inte att rädda. Han avled av sina skador på torsdagen.

Två lastbilar hade kolliderat på E4 norr om Öreklljunga och isamband med olyckan körde en av lastbilarna in i mitträcket på vägen. Under räddningsarbetet brast mittvajern och träffade brandmannen.

-Vi är alla mycket berörda av vår kollegas död. Våra tankar och vårt stöd går till brandmannens familj, anhöriga och vänner, säger Christer Ängehov, förbundsdirektör i ett pressmeddelande.

Mannen arbetade som brandman på Räddningstjänsten Skåne Nordväst tillsammans med 20 kollegor.

- Det är klart att det är tryckt stämning på arbetet. Våra tankar gå till de anhöriga, säger Jonathan Sjöberg, operativ chef på Räddningstjänsten Skåne Nordväst.

ANNONS

Under räddningsarbetet skadades ytterligare två brandmän som fördes till sjukhus med lindriga skador.

Olyckan utreds nu internt och av polisen samt Arbetsmiljöverket.

- Utredningen får visa vad som har hänt. Det är viktigt att vi inväntar analysen innan viuttalar oss närmare. Det man får fram kan bli viktigt inte bara för vårt räddningsförbund utan också för andraförbund runt om i landet, säger Jonathan Sjöberg.

ANNONS