Mannen ville använda hyresrätten efter bråk med frun och när han druckit alkohol.
Mannen ville använda hyresrätten efter bråk med frun och när han druckit alkohol. Bild: Vilhelm Stokstad/TT

Bråkade för mycket med frun – ville ha dubbla bostäder

Han bråkade för mycket med sin fru och ville dricka alkohol med sina vänner. Därför tyckte mannen att han hade rätt till både en bostadsrätt och hyresrätt i Helsingborg. Hyresnämnden däremot tyckte inte att ett eventuellt risigt äktenskap var skäl nog för en komplementbostad.

ANNONS
|

För två år sedan köpte mannen en bostadsrätt tillsammans med sin fru, skriver Hem och Hyra. Enligt tidningen folkbokförde han sig på bostadsrätten, men han hade samtidigt ett kontrakt för en hyresrätt i Helsingborg sedan sex år tillbaka.

LÄS OCKSÅ: Göteborgare vräks efter Airbnb-uthyrning

I hyresrätten var fem andra personer, okända för hyresvärden, skrivna. Värden sa därmed upp kontraktet på grund av olovlig andrahandsuthyrning.

De ville inte mannen gå med på.

Bråkade med hustrun

När parterna möttes i hyresnämnden sa mannen att han och hans fru bråkar mycket och att han ibland vill dricka alkohol med sina vänner. Därför behöver han hyreslägenheten för att kunna sova där ett par nätter i veckan.

ANNONS

Mannen uppgav däremot inte någon förklaring kring de fem ytterligare personer som var skrivna på adressen.

Hyresnämnden tycker dock inte att en skakig relation och ett festbehov är tillräckliga anledningar för att mannen ska vara i behov av hyresrätten. Den kan inte heller räknas som komplementbostad och nämnden gav därmed hyresvärden rätt och uppsägningen står fast.

Vad de fem personer som stod som boende på hyresrätten nu tagit vägen framgår inte i Hem och Hyras artikel. Inte heller om mannens äktenskap ordnat upp sig så pass att det inte längre är några problem att bo i bostadsrätten tillsammans med sin fru majoriteten av all tid.

ANNONS