Bodström petas som ny landshövding

Regeringen backar nu från sitt beslut att utse Thomas Bodström till landshövding i Stockholms län. Anledningen är att flera andra politiska partier saknar förtroende för den tidigare politikern.

ANNONS
|

Eftersom flera andra politiska partier saknar förtroende för Thomas Bodström har regeringen bestämt sig för att fatta beslut om att upphäva sitt tidigare beslut om att utse Thomas Bodström till landshövding i Stockholms län, enligt ett pressmeddelande.

– Jag beklagar regeringens beslut. Jag hade gärna blivit landshövding men nu fortsätter livet som advokat och författare, säger Thomas Bodström.

Thomas Bodström kommer inte att få något avgångsvederlag.

– Jag önskar Thomas Bodström all lycka till i sitt uppdrag som advokat och författare. Eftersom han har dessa sysselsättningar kommer det inte heller att utgå något avgångsvederlag, säger civilminister Ardalan Shekarabi.

Beslutet att upphäva regeringens tidigare beslut att utse Thomas Bodström till landshövding i Stockholms län fattas formellt vid regeringssammanträdet på torsdag. Regeringen utsåg i augusti tillförordnade länsöverdirektören Åsa Ryding till vikarierande landshövding. Hon kommer att fortsätta hauppdraget under tiden som processen med att hitta en ersättare till Bodström pågår.

– Vi kommer direkt att inleda en process för att hitta en ny landshövding i Stockholms län, avslutar civilminister Ardalan Shekarabi.

ANNONS