Bilbränder på nio platser i Malmö

ANNONS
|

Under loppet av en dryg halvtimme fick polisen in larm om bilbränder på nio platser i Malmö. På flera ställen har flera bilar brunnit, men hur många bilar det rör sig om totalt är ännu oklart.

- Vi i har fått många larm om bilbränder utomhus, de flesta ligger på adresser i Hyllie. Vi och Räddningstjänsten åker på dem så fort vi kan, säger Anna Göransson, presstalesperson, polisregion Syd.

Ansträngt läge

På en av adresserna har det även brunnit i ett garage och i ett soprum.

- Det säger sig självt att får man brandlarm på väldigt många ställen samtidigt kan man inte vara framme till dem lika fort som man skulle annars, säger hon.

ANNONS

Läget har varit ansträngt för polis och räddningstjänst under kvällen och i flera fall har man inte hunnit ut till platsen i tid. i stället har de boende agerat på egen hand.

- Det har varit heroiska insatser av boende, de har släckt själva med handbrandsläckare. De boende har verkligen hjälpt till, det är bara de som drabbas av det här, det är deras bilar som brinner upp, säger Anna Göransson.

Inspirerar

Sedan den 1 juli har över 70 bilar satts i brand i staden, en siffra som under måndagskvällen har ökat. En 21-årig man sitter anhållen misstänkt för förberedelse till grov skadegörelse. Än så länge är inte mannen misstänkt för de bilbränder som drabbat Malmö.

- Bilbränder verkar ju vara någonting som inspirerar på något sätt. Jag kan konstatera att vi har många larm om bränder och just att det är bilar. Hur de hänger i hop, eller om de gör det, är alldeles för tidigt att säga. Vi får titta på en samlad bild se och se vad det kan ge.

ANNONS