Avspärrningar efter misstänkta överfallsvåldtäkter

Polisen gjorde två avspärrningar i Skellefteå under helgen, anledningen var anmälningar om misstänkta överfallsvåldtäkter. Det bekräftar nu polisen.

ANNONS
|

Det var två misstänkta våldtäkter på olika platser i staden som gjorde att polisen spärrade av dessa platser under fredagskvällen och natten. Nu berättar polisen mer om de misstänkta brotten, rapporterar tidningen Norran.

LÄS OCKSÅ:Brott "av dignitet" i Skellefteåpark

Den förstamisstänkta våldtäkten ska ha skett i ett buskage i stadsparken i Skellefteå under fredagen, mitt under den pågående Matfesten.Anmälan gjordesklockan 21.30 påfredagskvällen.

Polisen spärrade av platsenoch en presenning placerades över en del av området där den misstänkta våldtäkten ska ha inträffat.Polisenstekniker undersökte platsen under lördagen.

– Målsäganden, en kvinna, påkallade vakter efter det misstänkta brottet. Vi har hört ett antal personer som befann sig i närheten av platsen vid den aktuella tidpunkten, men dessa har inte kunnat lämna några uppgifter som för utredningsarbetet vidare, sägerLars-Marthin Markstedt vid Skellefteåpolisen till Norran.

ANNONS

Polisen kan i övrigt inte berätta mer om omständigheterna kring den misstänkta våldtäkten. Men polisen efterlyser tips från allmänheten. I nuläget finns ingen misstänkt för brottet.

Överfallsvåldtäkt i trapphus

Den andra misstänkta våldtäkten ska ha skett på Storgatan i Skellefteå klockan 02.00, natten mot lördag.

– Anmälan som gjordes handlar om en misstänkt överfallsvåldtäkt inne i ett trapphus på Storgatan i Skellefteå, intill korsningen till Trädgårdsgatan. Målsäganden, en kvinna, har i förhör berättat att hon blev överfallen av en gärningsman inne i trapphuset, där också våldtäkten ska ha inträffat, berättarLars-Marthin Markstedt vid Skellefteåpolisen för Norran.

I nuläget finns det inget som tyder på att det rör sig om samma gärningsman vid de två separata händelserna.

– Det finns ju en närhet i tid och plats, men samtidigt stämmer inte de två kvinnornas uppgifter om gärningsmannen ihop med varandra, vilket gör att vi i nuläget inte kopplar ihop de två utredningarna, säger Lars-Marthin Markstedt till Norran.

Båda fallen utreds nu av polisen i Skellefteå.

ANNONS