Audi stoppar samarbete med Kakan

Audi startade ett samarbete med flera kända profiler i samband med sin nya modell Q2, där kändisarna skulle få formge en version av bilen. En av dessa var medieprofilen och bloggaren Kakan Hermansson - men nu stoppar Audi samarbetet.

ANNONS
|

Medieprofilen Kakan Hermansson var en av de utvalda kändisarna som skulle få formge en speciell version av Audis nya modell Q2. När Audi publicerade vilka formgivare som skulle delta i kampanjen, möttes biljätten av tusentals reaktioner från upprörda människor, som Resumé var först med att uppmärksamma.

På Audi Sveriges Facebooksida återfinns kritiska inlägg om valet av formgivare på i stort sett varje post som lagts upp sedan man offentliggjorde att Kakan Hermansson skulle vara en av formgivarna:

"Skäms på er för ert samarbete med manshataren Kakan Hermansson"

"Varför valde ni Kakan? Fick Jackie Arklöv inte permission för att delta i er reklamkampanj?"

ANNONS

"HUR tänker ni med samarbetet med Kakan Hermansson? Att samarbeta med och lyfta fram en person som uppmanar till våld mot polisen, hånar mordoffer och hatar män i allmänhet och poliser i synnerhet måste vara en extrem tankevurpa hos ansvariga inom Audi"

Rejält blåsväder

Kakan Hermansson hamnade i rejält blåsväder efter bland annat flera uppmärksammade tweet under 2014. Hon skrev då bland annat att "det var ett jävla tjat om Malexander. Palla när snuten tycker synd om sig själv". Kakan Hermansson har efter kritiken bett om ursäkt för sina uttalanden.

Men Audi väljer att agera efter kritiken.

Under måndagen valde företaget att publicera ett uttalande på sin officiella Facebooksida, där man berättar att man pausar samarbetet med Kakan Hermansson.

"Under dagen har vi fått starka reaktioner på vårt samarbete med Kakan Hermansson. Audi Sverige tar givetvis helt avstånd från våld. Kakan har också varit tydlig med att hon ångrar sina tidigare uttalanden på Twitter och bett om ursäkt. Vi har efter samtal med berörda valt att pausa kampanjen. Till de som tagit illa vid sig ber vi om ursäkt"

Strax innan lunch på måndagen, beslutade sig dock Audi Sverige om att inte bara pausa samarbetet - utan att helt avsluta det.

- Bakgrunden är att vi känner att kampanjen inte längre uppfyller det syfte vi hade. Vi har fått information om uttalanden hon gjort som vi inte känt till. Även om hon uttalat att hon ångrar sig så väljer vi att avsluta, säger Audis pr-chef Irene Bernald till Resumé.

ANNONS

GP har sökt Kakan Hermansson för en kommentar.

ANNONS