Arbogakvinnan försökte leja sju mördare

Den 42-åringa kvinnan är sedan tidigare misstänkt för att ligga bakom mordet på sin pappa och mordförsök på sin mamma i en sommarstuga i Arboga i somras. Nu misstänks hon för att ha försökt leja sju mördare.

ANNONS
|

Den 42-åriga kvinnan som är häktad misstänkt för mord på sin pappa och för mordförsök på sin mamma har flera gånger försökt få andra personer att mörda på hennes uppdrag. Kvinnan har delgivits misstanke om stämpling till mord, skriver Eskilstuna-Kuriren.

Enligt en källa till tidningen misstänks hon för sju fall av stämpling till mord.

-Jag kan bekräfta att hon har delgivits misstanke om flera fall av stämplingar till mord, säger åklagaren Jessica Wenna till tidningen.

Hon säger att misstankarna om stämplingarna hänger samman med de utredningar där kvinnan är inblandad.

Den 42-åriga kvinnan misstänks alltså för att vid sju olika tillfällen ha försökt få någon eller några andra personer att utföra ett ord.

ANNONS

Pojkvännen har erkänt

Kvinnan misstänks sedan tidigare för att ligga bakom mordet på sin pappa och mordförsöket på sin mamma i en sommarstuga i Arboga i somras. Kvinnans pojkvän, en man i 20-årsåldern, är också misstänkt för mordet och mordförsöket, och har erkänt brotten.

– Han har medgett att det är han som har haft ihjäl den här mannen och också huggit kvinnan, har åklagaren Jessica Wenne sagt till TT.

Men den 42-åriga kvinnan nekar till all inblandning i mordet och mordförsöket på sina föräldrar.

Misstänks för mord på sin exmake

Sommaren 2015 hittaes kvinnans dåvarande man död i en sjö vid en sommarstuga i Arboga, samma stuga där mordet på pappan och mordförsöket på mamman skedde. Först utgick utredarna från att det var en drunkningsolycka men ett försäkringsbolag misstänkte att ett brott begåtts. Efter mordet ska kvinnan ha begärt ut den livförsäkring som tecknats på maken. Försäkringen hade tecknats bara ett halvår innan makens död. Den som tecknat försäkringen var just kvinnan och det var hon som var förmånstagare.

Försäkringsbolaget började utreda omständigheterna kring drunkningen. Då kom de fram att kvinnan ska ha försökt att förgifta sin man under en utlandssemester veckorna efter att hon tecknat livförsäkringen.

Polisen inledde aldrig någon förundersökning. Men i december i fjol delgavs den 42-åriga kvinnan även om misstankarna om drunkningsmordet på sin make. Utifrån försäkringsbolagets utredningsarbete valde polisen att starta upp förundersökningen rörande händelsen igen. För att kunna utreda vad mannen dog av valde man att öppna upp hans grav för att kunna undersöka kvarlevorna. Den femtonde februari anhölls tre personer misstänka för inblandning i drunkningsmordet.

ANNONS
ANNONS