Jag kommer att begära dessa fyra personer häktade under fredagen, säger kammaråklagare Mats Ihlbom. Arkivbild.
Jag kommer att begära dessa fyra personer häktade under fredagen, säger kammaråklagare Mats Ihlbom. Arkivbild.

Anhållna – misstänkta för planer på gängmord

ANNONS
|

Fyra män – två 18 år och två 19 år gamla – har anhållits i Göteborg, misstänkta för grova vapenbrott. Åklagare har även inlett en förundersökning av förberedelse till mord. Enligt vad Göteborgs-Posten erfar skulle en ledande kriminell i gängkonflikten i Biskopsgården i Göteborg varit en tänkt måltavla.

Det var i tisdags kväll som polisen stoppade en bil i centrala Göteborg. Fyra personer i bilen greps – två från Göteborg och två från Stockholm. I bilen hittades ammunition och en nyckel till en lägenhet. I lägenheten kunde polisen säkra minst ett automatvapen och en pistol.

ANNONS

- Jag kommer att begära dessa fyra personer häktade under fredagen, säger kammaråklagare Mats Ihlbom till Göteborgs-Posten.

Det skott som hördes i Lindome, söder om Göteborg, för ett par dagar sedan kan ha kopplingar till gripandet. Enligt en polisteori kan det ha handlat om en provskjutning, utförd av de nu gripa männen.

- Vad den skottlossningen haft för syfte är något vi utreder inom ramen för detta nu pågående ärende, konstaterar Mats Ihlbom.

TT

ANNONS