Alfred, 6, checkar in på flyget - som kung

Alfred Ericsson, 6, från Umeå ska flyga med familjen till farföräldrarna i Halmstad på sommaren. Och han kliver inte på som vilken annan resenär som helst. Nej, Hans höghet Alfred hoppas på kunglig behandling. – Vi hoppas nu på exemplarisk service och kunglig behandling på flyget, skrattar pappan Gustav Ericsson.

ANNONS
|

Kungafamiljen har den senaste tiden fått flera tillskott. PrinsessornaEstelle och Leonore samt prinsarna Nicolas, Oscar och Alexander har välkomnats till familjen sedan 2012. Alfred Ericsson, bara ett par år äldre än Estelle, kan för en dag också tituleras "Hans höghet" sedan flygbolaget BRA titulerat honom Hans höghet Alfred Ericsson.

–Det här ska bli en kalasresa och det här sätter guldkant, säger pappan Gustav Ericsson om den osannolika tituleringen.

– Alfred har berättat för hela klassen och det är jätteskoj det som har hänt.Vi får göra en kunglig middag ikväll.

Vid 15.30-tiden på onsdagen, efter att historien om Hans höghet Alfred Ericsson färdats kors och tvärs över Sverige sedanVKförstrapporterade om händelsen på tisdagskvällen, har flygbolaget hört av sig till familjen Ericsson för att ge ett svar på gåtan.

ANNONS

–Jag blev uppringd av flygbolaget och det visadesig att de har ny webbsida. På något sätt har detsmugit sig in enbugg som gör att alla pojkar som bokat resor via dem blir titulerade Hanshöghet.Det finns värre buggar tänker jag, säger Gustav Ericsson.

– Det som inträffat är väldigt populärt här hemma. Men jag måste säga att jag och min fru är lite oroligaöver att det blir krav på förändringar från och med nu.Vi får se hur det utvecklar sig, skrattar han.

ANNONS