Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

40 personer skyddas för gevärsman

40 personer är inlåsta i en rättssal i danska Holbæk efter att det kommit uppgifter om en okänd man som går omkring i samhället med jaktgevär, uppger Ekstrabladet. Det är oklart om någon har kommit till skada i nuläget.

 

Larmet om den okände gevärsmannen kom vid 13.30-tiden på fredagseftermiddagen.

Enligt vittnen ska personen har synts till med sitt jaktgevär vid stationen i Holbæk.

Enligt danska tidningen Ekstrabladet har de under fredagseftermiddagen sökt efter den misstänkta personen utan framgång och under en period har även tågtrafiken stängts av på grund av händelsen.

Det är i nuläget oklart om någon person har skadats i samband med händelsen.

I Holbæck i Själland pågår just nu en mycket uppmärksammad terrorrättegång mot en 17-årig flicka från Kundby i Danmark.

Uppmärksammad rättegång

Flickan anklagas för att ha planterat bombattacker mot två skolor när hon var 15 år gammal, vilket GP tidigare har skrivit om.

Åtalet mot flickan är den första någonsin gällande en kvinna som brutit mot Danmarks terrorlagar. Vid hennes gripande förra året greps även en 25-årig man som nu släppts. Mannen har tidigare kämpat för extremistgrupper i Syrien och beskrevs som "en vän" till tonårsflickan.

Rättegången bevakas av mycket media och minst ett 40-tal personer ska befinna sig i rättssalen. Polisen kan i nuläget inte garantera säkerheten i Holbæck, därför är samtliga personer instänga i salen.

Enligt Kvällsposten är det oklart om det finns någon koppling mellan gevärsmannen och rättegången.

Vid 16-tiden uppger danska polisen på sin Twitter att de fortfarande söker efter den beväpnade personen. De skriver även att de kommer att informera invånarna när faran är över.

Vet du mer? Är du på plats? Kontakta GP
Via mejl: [email protected] Telefon: 031-17 20 10 MMS/SMS: 720 10

 

Mest läst