17-åring häktas efter knivattack på polis

ANNONS
|

En 17-årig man begärs häktadpå sannolika skäl misstänkt för mordförsök på polismannen som nyligen blev knivskuren i nacken på öppen gata i Stockholm, det framgår via Åklagarmyndighetens presstjänst.

− Domstolen har prövat det utredningsmaterial vi presenterat i dag och delar vår uppfattning om bevisläget, de har därför beslutat att på sannolika skäl häkta personen för det misstänkta brottet. Nu fortsätter utredningen med bland annat fortsatta vittnesförhör, analys av beslag och genomgång av filmer och övervakningskameror, säger kammaråklagare Daniel Suneson som leder förundersökningen, i ett pressmeddelande.

Åtalet ska vara väckt senast den 15 september.

"Oprovocerad attack"

Det var under torsdagsförmiddagen som en person oprovocerat ska ha attackerat en patrullerande polisman och knivskurit denne i nacken.

ANNONS

–Som jag har förstått är det någon form av oprovocerad attack. Det finns ingenting som tyder på terrorbrott, sa Lars Byström vid Stockholmspolisen, efter attacken.

En ung man kunde gripas och anhållas efter dådet.

Under lördagsmorgonen framgår det i häktningsframställan att den unge mannen på sannolika skäl är misstänkt för mordförsök på polismannen.

Häktningsförhandlingen har under lördagseftermiddagen hållits i Stockholms tingsrätt och strax efter 15-tiden blev det klart att 17-åringen häktaspå sannolika skäl misstänkt för mordförsök på polismannen.

ANNONS