11 ungdomar räddade från pråm

ANNONS
|

De närmare omständigheterna kring pråmfärden är enligt polisen ännu inte klarlagda men ungdomarna uppger att andra ungdomar lossat och skjutit ut pråmen i älven. Räddningstjänsten i Trollhättan, som fick larmet, tog sig ut med båt till de nödställda ungdomarna på pråmen och kunde föra dem iland oskadda.

Pråmen har kommit loss vid "Gamle Daln", ett område vid slussarna, och sedan flutit med strömmen i Göta älv söderut mot Lilla Edet. Vattenfall fick stänga av två av kraftverken i Trollhättan för att minska strömmen i Göta älv under räddningsaktionen.

Pråmen kunde inte bärgas av räddningstjänsten eftersom den var för tung för de båtar räddningstjänsten hade på plats utan man satte ljus på den och sedan drev den vidare söderut. Trollhätte Kanalverk skulle dock gå ut och bogsera iland pråmen innan den nådde slussarna och kraftverket i Lilla Edet.

ANNONS

- Det hela slutade väl men det var både chockade och frusna ungdomar som räddningstjänsten fick bärga. Det här kunde slutat riktigt illa, säger Lars-Åke Ringström, inre befäl vid polisen i Trollhättan, på söndagskvällen.

ANNONS