Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  100 personer omhändertagna efter slagsmål

  100 personer har omhändertagits av polis utanför Swedbank Arena efter att ett storbråk utbrutit inför matchen mellan Hammarby och Malmö.

  Strax före halv ett-tiden började omkring 100 personer att slåss på öppen gata i Malmö. Det ska bland annat ha varit supportrar som är på plats för att se matchen mellan Hammarby och Malmö. 

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  – En polis har skadats i det här tumultet. Troligtvis har han brutit armen, säger Ewa Westford hos polisen i region Skåne.

  Polisen ska ha lyckats omringa de inblandade. 

  – Just nu har vi alltså omhändertagit 100 personer genom att omringa dem. Vi kommer att försöka börja köra iväg personerna från platsen nu, så att matchen kan hållas. Vi får se om det blir att vi kör iväg alla 100 eller om några släpps, säger Ewa Westford. 

  Strax efter halv två-tiden så meddelar Ewa Westford att de är i full gång med att arbete med de omhändertagna personerna.

  - Vi är mitt uppe i en pågående insats, det är svårt att säga hur lång tid det kommer ta. Vi ska se till att alla kommer in på arenan och utgår ifrån att matchen kommer att spelas som planerat, säger Ewa Westford.

  Den polisen som skadades under tumultet har förts till sjukhus.

  - Nu pågår matchen och så länge den pågår så är det lugnt när alla sitter på sina platser. Det är lugnt inne på arenan och vi hoppas att det blir så efter matchen också, säger Ewa Westford strax innan halv fem på söndagseftermiddagen.

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.