Glatt gäng. Bernt Rosendahl (bas), Håkan Svensson (dragspel), Arne Brodén (trummor), Mats Wikström (akustisk gitarr) och Börje Andersson (gitarr) ser alla fram emot Sommarkul.
Glatt gäng. Bernt Rosendahl (bas), Håkan Svensson (dragspel), Arne Brodén (trummor), Mats Wikström (akustisk gitarr) och Börje Andersson (gitarr) ser alla fram emot Sommarkul.

På begäran: Sommarkul här igen

Melodier man minns - allt ifrån Jules Sylvaine till Tomas Ledin. På onsdag bjuder Halmstads dragspelsklubb in till Sommarkul på Borggården.

ANNONS
|

De ville göra något för kulturlivet i Halmstad, och förra året fick de idén att arrangera en musikkväll på Borggården. En tid senare släpptes 450 biljetter och av dem såldes 380 – vilket var långt över förväntan.

- Det blev en fantastisk kväll. Vi fick stående ovationer och när det var slut ville publiken inte gå hem. Gensvaret vi fick värmde hela vintern. Och under året som gått har vi fått många påstötningar om att vi måste köra i år igen, säger Mats Wikström.

Så på onsdag, den 8 juli, fylls Borggården på Halmstads slott med musik. Dock inte den dragspelsmusik som ofta förknippas med gammeldans.

ANNONS

- Nej, och det vill vi gärna betona, vår repertoar är mycket bredare än så. Det blir Hasse Kvinnaböskes bidrag till Melodifestivalen, Guld och Gröna skogar, och vi kör låtar av Elvis, Jules Sylvaine, Siw Malmkvist, Anita Lindblom, Ted Gärdestad, Tomas Ledin – klassiker från olika genrer. Melodier man minns, helt enkelt - i alla fall om man är 40 år och uppåt, säger Börje Andersson och fortsätter:

- Slottet är ju en underbar plats att spela på, stadens hjärta på något sätt. Och är det fint väder infinner sig en nästan magisk stämning.

Förutom dragspelsklubbens medlemmar står två vokalister på scen: Susanne Klarén och Jessica Larsson, bland annat kända från Halmstadrevyn. Andra musiker "utifrån" är Magnus Pålsson, Kjell-Evert Gunnarsson samt Tommy Lindgren från Elvis 4-ever.

- Det blir ett riktigt bra gäng - och givetvis är publiken välkommen att sjunga med, säger Arne Brodén.

Han är ordförande i Halmstads dragspelsklubb, som fyller 40 nästa år. Föreningen bildades 1976 av fyra järnverksarbetare, och sedan dess har mycket hänt.

- Vi behöver nog fundera på ett nytt namn, vi spelar ju en helt annan musik i dag än på 70-talet. Men det är inte lätt att hitta något som täcker in allt: schlager, dansband, evergreens, rock… Det får vi klura på, säger Arne Brodén.

ANNONS
ANNONS