Kalle Widén i aktion med Adventure of under Popaganda i somras. Bandet öppnade för övrigt hela festivalen.
Kalle Widén i aktion med Adventure of under Popaganda i somras. Bandet öppnade för övrigt hela festivalen.

Kalles många ansikten

Musiker, tekniker, student och lärare. Och mycket mer. Kalle Widén från Trollhättan står på många musikaliska ben. – Det är ju det här jag alltid velat göra, säger han.

ANNONS
|

Det händer mycket i 
Kalle Widéns liv just nu. De olika projekten avlöser ­varandra i en strid ström, och nu börjar han få utdelning för många års slit.

– Mycket handlar om att ha drivkraft och att inte ge upp. Sedan jag blev ”vuxen” har det gått många år där jag i princip spelat gratis. Det är först nu jag kunnat få skäligt betalt, säger han.

Till vardags bor Kalle numera i Stockholm och studerar musik på folkhögskolan Ågesta. Dessutom ikläder han sig ofta lärarens roll då han har egna gitarrelever i ett studieförbunds regi. Men framför allt är han involverad som musiker i diverse sammanhang.

ANNONS

Mycket kaffe

– Man får se till att dricka mycket kaffe, du vet. Och sova lite, säger han, och fortsätter:

– Jag får hålla på med många olika genrer och det är ett bra sätt att hålla sig sysselsatt. Det är ingen risk att jobben tar slut. Att hålla på med olika saker är den bästa skolan.

Kalle verkar även som annat än musiker, och nya utmaningar har lett till nya insikter.

– Det jag tycker varit roligast intellektuellt sett under den senaste tiden är att arrangera musik, bland annat håller jag just nu på med en grej för elva blåsare till ett postrockband. Det kommer att bli mäktigt, en riktigt häftig genremix, säger han.

Kalle tar även uppdrag som tekniker och producent, och inom kort ska han spela in Trollhättebandet Eldoradio i en studio i Uppsala.

Förband

Närmast på agendan står två ärofyllda uppdrag – på Debaser Medis och Debaser Malmö – med Adventure of. Till helgen kommer bandet nämligen att agera förband åt Peter Bjorn and John, och som en extra krydda återförenas Kalle då med två gamla kompisar från förr och Trollhättebandet Spring Johnny!

– I Adventure of är det 15 personer som är med på scenen, och det är inte alltid som alla kan vara med, så olika vikarier brukar rycka in. Nu till helgen är Olle Aronsson och Eric Karlsson från Trollhättan med, och det ska verkligen bli kul att spela med dem igen. Jag såg förresten Manfred Mann’s Earth Band på just Debaser Medis, och det ska bli riktigt coolt att spela där själv.

ANNONS

Adventure of

Kalle spelar gitarr och arrangerar körer och blås.

Snöblind

Aktuella med nya singeln ”Godmorgon Sverige” – Kalle är basist i bandet.

Filip Åhlman

Kalle backar upp denne soulman från Uppsala. Bland annat tog man sig till final i Svensktoppen nästa i P4.

Den svenska 
björnstammen

Adventure of har remixat låten ”Vart jag mig i världen vänder”.

Is tropical

Adventure of har remixat låten ”Lies”.

ANNONS