Hammarbys rekorddröm läggs på is

Hammarby bandys mål var ett nytt publikrekord.Men helgens brand på Tele2 Arena gör att det inte finns någon is.Därför flyttas lördagens match mot Vänersborg med kort varsel tillbaka till traditionella hemmaarenan Zinkensdamm.

ANNONS
|

"De första signalerna var att vi trots söndagens brand skulle hinna klart. Men på grund av brandens efterarbete fick vi förseningar som gör att vi inte kommer hinna med både isläggning och istester", säger Ninna Engberg, vd för Stockholm Globe Arenas i ett pressmeddelande.

Hammarby hade flyttat matchen mot Vänersborg till fotbollslagets nya borg med ambitionen att sätta ett nytt publikrekord för en grundseriematch i bandy. Med kapacitet för 30 000 åskådare på läktarna var chanserna goda att radera ut AIK:s 58 år gamla rekord på 14 987.

Nu får Bajen en ny chans att sätta publikrekord den tionde januari, i en repris på SM-finalen mot Sandviken. De som redan köpt biljetter till matchen mot Vänersborg får nu i stället inträde till båda matcherna.

ANNONS

Förutom huvudmatchen skulle även Hammarbys U20-lag och damlag spela matcher på Tele2 Arena på lördag. Även de matcherna kommer att spelas på Zinkensdamm.

ANNONS