Söderhamn till SM-final i bordtennis

Söderhamn vann den tredje och avgörande semifinalen i herrarnas SM-slutspel i bordtennis och är i final för sjätte året i rad. Lördagens möte blev gastkramande och innehöll mycket dramatik innan Söderhamn kunde slå Halmstad med 3-2 och därmed vinna semifinalen med 2-1 i matcher.

ANNONS
|
- Det är fantastiskt bra att slå Halmstad, som spelat väldigt bra hela säsongen och som vann grundserien, dessutom på bortaplan, sade Söderhamns tränare Peter Blomquist.

Det var bara Omar Assar som tog matcher för Halmstad. Han vann båda sina singlar, men både Hampus Nordberg och Jon Persson kunde genom sina vinster mot Harald Andersson få matchen att väga över till Söderhamns fördel.

Nyckelmatchen spelades mellan lagets båda treor. Söderhamns lovande 16-åring, Anton Källberg, spelade taktiskt och kyligt när han besegrade Mattias Karlsson och gav Söderhamn ledningen med 2-1.

- Anton har tagit ett stort kliv framåt och han visar att han kan klara av att gå in i tuffa lägen, sade Peter Blomquist.

Vid ställningen 2-2 skulle det avgöras. Harald Andersson gick fram till 10-7 i första set och hade ytterligare en setboll. Då var Halmstad på väg att koppla greppet. Men när Söderhamns Jon Persson lyckades krångla sig ur det rann siffrorna iväg på slutet.

ANNONS

I finalen väntar Eslöv. Det blir det sjätte raka finalmötet lagen emellan och endast vid ett tillfälle tidigare, 2010, har Söderhamn gått segrande ur den bataljen.

ANNONS