Älg till våldsam attack mot kvinna

En kvinna blev under lördagsmorgonen nedsparkad bakifrån av en älg. Därefter ska älgen ha trampat på kvinna med sådant våld att hon på lördagskvällen fortfarande vårdades på sjukhus för sina skador.

ANNONS
|

Det var vid klockan 09 på lördagsmorgonen som en kvinna i 50-årsåldern varute på promenad med sin hund i Saltsjöbaden i Stockholm. Plötsligt avbröts morgonpromenaden av en våldsam attack.

– Älgen kommer rusandes bakifrån och smäller ner den här kvinnan i backen.Sen trampar djuret med hela sin tyngd på kvinnan, säger Stockholmspolisens pressinformatör Albin Näverberg.

Omfattande skador

Kvinnan fick föras med ambulans till Södersjukhuset. Vid klockan 18 på lördagskvällen hade hon ännu inte fått lämna sjukhuset.

– Hon har skador på huvudet, axeln, ryggen och magen. Dessutom bröt honnyckelbenet när hon attackerades av älgen, berättar Näverberg.

Polisen informerades inte om älgattacken förrän på lördagskvällen när en viltvårdare bad om tillåtelse att avliva älgen. Det behövs nämligen ett särskilt tillstånd att skjuta ihjäl viltdjur inom tätbebyggt område.

ANNONS

LÄS OCKSÅ:Älg såg rött - jagade man upp i lyktstolpe

–Polismyndigheten har inget emot att älgen avlivas.Det är upp till viltvårdare att göra det så han inte äventyrar andras säkerhet när han gör det. Det ska vara säkra och dödande skott, understrykerStockholmspolisens pressinformatör.

Hur vanligt är det att älgar attackerar människor på det här viset?

–Alla vilda djur är egentligen rädda för människor. De attackerar normal sett bara oss om deblir trängda, men i det här fallet har älgen haft ett irrationellt beteende och därför vill man avliva henne.

Älgko med kalvar

–Det visade sig att älgkon hade två kalvar, säger Albin Näverberg, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

En av kalvarna har avlivats, men jakten på älgkon och den andra kalven har avbrutits på grund av att det blev mörkt.

LÄS OCKSÅ:Ilsken älgko angrep man

Polisen vet inte när den attackerade kvinnan kommer att få lov att lämna sjukhuset. Däremot säger den senaste rapporten därifrån att hon inte betecknas ha livshotande skador.

ANNONS