Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

171022-nybroalg-550966_se.gp_1.jpg
En aggressiv älg fick på nosen av en hund när den jagade dess matte. Arkivbild.

Älg som jagade kvinna fick på nosen

Emelie Lund var ute och cyklade och rastade hunden på en skogsväg utanför Nybro i Kalmar län när en mycket aggressiv älg började jaga henne. Som tur var kom hennes orädda hund Yup till undsättning.

Plötsligt stod en stor älg framför Emelie Lund mitt på den mörka skogsvägen och hon tvärstannade. Älgen kom närmare och hon gjorde sig stor och skrek så att den skulle se henne och vända om. Men i stället stampade den i backen, sänkte huvudet, drog öronen bakåt och gav ifrån sig ett morrande läte, vilket SVT Nyheter Småland var först att rapportera om.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

- Då fattar jag, den är jättearg. Det är inte så att den inte ser mig utan den ser mig och är skitförbannad, säger hon till Barometern.

Hon försökte cykla ifrån älgen men den galopperade efter i full fart.

- Jag tänker att om den sparkar mig och jag blir liggande så är jag död. Den är så pass arg att den kommer att trampa ihjäl mig. Den är uppenbarligen aggressiv, och jag var definitivt mer rädd för den än den var för mig, säger hon.

I panik bestämde hon sig för att kasta cykeln och försöka ta sig över en stenmur. När hon kravlade över muren kom hennes hund springande och hoppade upp och bet den aggressiva älgen i mulen. Älgen backade och Emelie kunde ringa sin man som kom till undsättning.

Både Emelie och Yup klarade sig oskadda och border collien får beröm av matte för sitt agerande.

- Han tyckte nog att det var ganska roligt, han såg väldigt nöjd ut efteråt och han tyckte nog själv att han var ganska tuff. Han är väldigt orädd av sig, en orädd och bra hund, säger hon till tidningen.

Mest läst