Schwarzenegger om sin comeback

Efter tolv år kan biopubliken än en gång se Arnold Schwarzenegger i rollen som The Terminator. Efter åtta år i politiken har han nu definitivt återvänt till Hollywood, och fler "Terminator"-filmer lär det bli.

ANNONS
|
- Jag blev glad när jag fick erbjudandet, säger Arnold Schwarzenegger till TT dagen efter Europapremiären av "Terminator: Genisys" i Berlin.

Sedan han lämnade politiken har han hunnit med flera roller, bland annat zombiethrillern "Maggie" som hade premiär i maj. Arnold Schwarzenegger var republikansk guvernör mellan 2003 och 2011, och säger att han aldrig saknade skådespeleriet under de åtta åren.

- Jag hade inte tid. Jag var så oerhört upptagen med mitt arbete och med alla utmaningar som det förde med sig. Dessutom, som guvernör blir man ju filmad hela tiden, vad man än gör, så jag saknade inte kamerorna.
Vill inte kallas politiker

Trots åren i politiken har Arnold Schwarzenegger aldrig tyckt om att bli kallad politiker, han menar att det inte är ett bra ord, att det för många står för något negativt.

- Jag har hellre velat bli omtalad som någon som står i det allmännas tjänst, någon som försöker få de båda stora partierna att arbeta tillsammans.

För hans del är guvernörstiden definitivt avslutad, och när filmkamerorna började rulla igen under inspelningen av "Terminator: Genisys" kom kärleken till skådespeleriet tillbaka.

- Det kändes som om jag inte hade varit borta från det mer än ett år. Det är klart att jag funderade över om folk skulle acceptera mig igen. Men det är det som är det roliga för mig. Själva klättrandet är roligare än att stå högst uppe på berget.
Tillbaka i gammal roll

"Terminator: Genisys" kan sägas vara en så kallad reboot, det vill säga om omstart av en gammal serie. Den första "Terminator"-filmen kom 1984 och den nya filmen tar avstamp i det som hände då, för att sedan gå sin egen väg. Schwarzenegger är tillbaka som robot och huvudpersonen Sarah Connor spelas nu av Emilia Clarke från "Game of thrones".

ANNONS
- Jag blev glad när jag fick erbjudandet. Förslaget att göra filmen kom redan en månad efter det att jag avgått som guvernör. Jag tycker att själva konceptet med att resa i tiden var ett coolt sätt att få ihop den här filmen med den första, säger Arnold Schwarzenegger.
Fler uppföljare

Och det är inte sista gången som vi får se den snart 68-årige skådespelaren som skoningslös framtidsrobot, enligt honom själv.

- Det finns manus till tre filmer. Om den här går bra kommer vi att göra de andra två.

Men även om han har guvernörsposten bakom sig kvarstår engagemanget som förde honom in i politiken. Han sysslar mycket med välgörenhet, framför allt rörande kampen mot miljögifter. Och så filmar han. Framför sig har han nu ett par uppföljare till gamla succéer: "Triplets", som är en uppföljare till "Twins", och en ny "Conan"-film.

- Manuset är klart till "Conan", och om någon månad eller så ska vi börja tala om när vi ska dra igång inspelningen.

Född i Österrike 1947.

Började som kroppsbyggare, vann titeln Mr Universum fyra gånger och spelade i filmen "Lyfta skrot" 1977.

Hans mest kända filmer är actionfilmerna "Conan Barbaren" och "Terminator"-filmerna.

2003 gick han i Jay Lenos tv-show ut med att han ställde upp som guvernörskandidat i Kalifornien och han vann valet några månader senare. Han har tidigare gett sitt stöd till såväl Ronald Reagan som George W Bush.

ANNONS