Lasse Kronér: "Känns som att komma hem"

Lasse Kronér och en rad kända artister fanns på scenen. Men huvudrollen hade barnen som borgar för en ljus framtid för Partilles nya arena.

ANNONS
|

Barn var med när de första spadtagen togs den 5 december 2013. Och vid invigningen på fredagskvällenbörjade det med ett arenalopp för killar och tjejer mellan 5 och 9 år.

Det startadevid Partille Kulturum och fortsatte längs med Säveån, till musik och uppmuntrande hejarop. De unga löparna följdes via drönare och gick i mål på scenen inför välfyllda läktare i den nya multiarenan.

Den har plats för 4000 åskådare och har bland annat en bowlinganläggning, ett gym och en stor restaurang. Den beskrivs som framtidens mötesplats för kultur, nöje och idrott.

"Jag har kraften att förena, jag är Partille arena", var budskapet i en effektfull hyllning som började på storbildsskärmar i taket och slutade live i ett magiskt strålkastarljus, med sångerskan i en body i form av den nya arenan.

ANNONS

Hitparad fick inviga

Alla barn som sprang fick medalj. Ur högtalarna hördes Lalehs "Vi ska ta över hela världen", Abba "The Winner Takes it All" eller Queens "We Are The Champions".

I trängseln stod två nöjda och säkert stolta manliga åskådare och utbytte djupa tankar:

"Vilken fin arena vi har!"

"Alla är positiva, alla är nöjda."

"Det måste vara rätt."

"Klart att det är..."

Tre barn var med vid de första spadtagen, 6 år gamla. Som 9-åringar kom de tillbaka i går och klippte det blågula bandet till kraftiga applåder. En fanfar var specialskriven och framfördes av Partille kulturskola.

Kronér i högform

Galakvällen leddes av folkkäre Lasse Kronér.

"Hej, hur mår ni?" frågade han publiken och behövde inte vänta på gensvar.

"Jag bodde här i Partille i 20 år så det känns som att komma hem," sade han.

I programmet för underhållningen fanns många bekanta artistnamn med lokal anknytning, som Elena Paparizou, Timo Räisänen, Flamingokvintetten, Arvingarna och Sofia Källgren.

Lasse Kronér sade till publiken innan föreställningen började på allvar, på sitt alldeles speciella sätt:

"Det enda ni missar här ikväll är Doobidoo."

Men det ordnar sig säkert, trodde han.

Arvingarnas Casper Jarnebrink peppade redan innan invigningen på arenans Instagram-sida.

ANNONS