Nu försvinner Statoilmackarna

Det är dags att säga hej då till de gamla blå Statoilmackarna. De nya får en skrud i rött, vitt och orange - och ett nytt namn.

ANNONS
|

Statoils bensinstationer har varit ett fast inslag längs svenska vägar ända sedan 1986 då den norska oljejätten köpte upp svenska Esso.

Men nu byts de klassiska blå och orangea skyltarna ut. Framöver kommer bensinmackarna vara röda, vita och orangea - och heta Circle K.

– Det här är en historisk dag. Vi är stolta över vår 29-åriga historia under Statoilvarumärket i Europa och nu tar vi ett stort steg framåt, säger Jacob Schram på Alimentation Couche-Tard Inc, som äger det globala Circle K-nätverket, och fortsätter:

– Våra kunder kommer fortfarande att möta samma vänliga personal hos oss, vi ligger kvar på samma platser och erbjuder samma produkter och tjänster som vi har varit kända för som Statoil.

ANNONS

I dag invigs en ny Circle K-station i Länna/Skogås, ungefär 15 kilometer utanför Stockholm. Det blir det första invigningen av många under det närmaste året. I Sverige kommer 490 stationer byta varumärke.

– Denna förändring ligger helt rätt i tiden och ger oss stora möjligheter. Vi hoppas kunna göra Circle K lika, eller ännu mer omtyckt och familjärt, som Statoil varit, säger Morgan Wiktorsson, VD på Circle K i Sverige.

Men det är inte bara i Sverige som Statoilmackarna försvinner. Totalt kommer 1500 stationer i Europa att få en ny skrud. Det omfattar 10 000 pumpskyltar och 70 kilometer takramper. Arbetet väntas bli slutfört 2018.

Globalt kommer dessutom närmare 11 700 Circle K-stationer över 23 länder och tre kontinenter få ett nytt uppdaterat utseende under samma period.

ANNONS