Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  1/3

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Man död efter drunkning i Göteborg

  En man i 25-årsåldern försvann vid en badplats vid Saltholmen på torsdagskvällen. Händelsen ledde till en stor sökinsats och han hittades senare i vattnet. Vid femtiden på fredagsmorgonen bekräftade polisen att mannens liv inte gick att rädda.

  Räddningshelikopter, sjöräddningssällskapet, kustbevakningsfartyg och ambulansbåt kallades till platsen för att söka efter mannen, som rapporterades försvunnen klockan 21. Samtidigt ska flera personer ha letat efter den saknade i vattnet.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  – Personen ska ha försvunnit efter att ha dykt eller simmat, berättade Lars Grantinger på Sjöfartsverkets sjö- och flygräddningscentral.

  Tre personer i vattnet

  Enligt uppgift från platsen ska tre personer ha befunnit sig i vattnet. De övriga två lyckades dock ta sig upp på egen hand.

  Vid 21.30 uppgav räddningstjänsten att man sökte med dykare på platsen. Något senare kunde Sjöfartsverket meddela att man hittat personen och tagit upp den på land till väntande ambulans.

  – Den skadade har avförts från platsen i ambulans, tillståndet är okänt, uppgav Stefan Gustafsson, presstalesperson vid polisen i region Väst till GP klockan 22.

  "Anhöriga är underrättade"

  Vid 05-tiden på fredagsmorgonen bekräftar polisens vakthavande befäl Göran Carlbom att mannens liv inte gick att rädda.

  – Mannens anhöriga har även blivit underrättade under natten, säger Göran Carlbom.

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.