Kungens goda vän död – hittad i vattnet

"Det är naturligtvis hemskt. Han var fantastisk", säger vännen Erik Lallerstedt till Expressen.

ANNONS
|

Kungens bästa vän, och krögaren,Carl Adam "Noppe" Lewenhaupt, 69, är död, skriver Expressensom var först ut med nyheten. Han ska enligt Aftonbladet ha hittats i vattnet utanför Gärdeti Stockholm igår varvid anhöriga ska ha larmat efter en middag på tisdagskvällen. Polisen misstänker dock inget brott.

– Vi fick in samtal från SOS Alarm om att det skulle flyta en kropp i vattnet. Räddningstjänst och ambulans skickades till platsen och kroppen bärgades. Det handlar om en man född 1947. Det finns inga misstankar om brott, säger Carina Andersson på Stockholmspolisentill Aftonbladet.

Dödsfallet har bekräftats av styvsonenLeonard Johansson.

ANNONS

- Familjen kan bekräfta att Carl Adam Lewenhaupt har avlidit. ”Noppe” är den varmaste människa vi någonsin mött. Han var en underbar person och är oändligt saknad, säger Noppes familjoch närmaste vänneri en gemensam kommentar till Expressen.

"Han var fantastisk"

Carl Adam "Noppe"Lewenhaupt var en känd krögare och greve. Bland annat ägde handen exklusiva medlemsklubben Noppe nära Stureplan i Stockholm där kungen medverkat under festliga tillfällen. "Noppe" var även en av kungens närmaste vänner.

Vännerna sörjer "Noppe"

Kändiskocken ErikLallerstedt har pratat med Expressen.

-Vi har haft möte hela familjen, det är naturligtvis hemskt. Han var fantastisk.

Till Aftonbladet berättar affärsmannenAnders Lettström, och Noppes vän sedan tonåren, att beskedet kom plötsligt.

– Jag är väldigt chockad. Det var en av mina absolut äldsta vänner. Vi har stått varandra nära och jag har även engagemang i hans verksamhet och vi träffas regelbundet och äter lunch en gång i veckan.

ÄvenChrister Tegnér, vän och vinhandlare, är bestört.

–Jag är informerad om vad som har hänt. Just nu är jag väldigt tagen av att min äldsta och bästa vän är borta, säger han till Aftonbladet.

Efter sig lämnar "Noppe" Lewenhaupt hustrun Lee och en styvson, samt massvis av sörjande vänner.

ANNONS