Krossade entrén – stal lyxcyklar för 700 000

Exklusiva elcyklar för 700 000 kronor stals under dramatiska former ur en sportbutik i Borås natten till onsdagen. Inbrottet var det tredje på lika många år.
– Kuppen är troligen organiserad, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst.

ANNONS
|

Inbrottslarmet till butiken på Ramnaslätt i Borås kom strax före klockan halv tre.

När polis och ägare kom till platsen möttes de av stor förödelse i form av glassplitter och förvridna metalldelar utanför butiken.

– Vi har ägnat oss åt det här större delen av dagen, trist, det finns ju annat man kan lägga sin energi på, sa butikschefen Mattias Brolin till GP på onsdagseftermiddagen.

Dragit sönder entrén

För att komma in i butiken hade förövarna lyckats fästa en kätting vid entrén och dragit loss en del av dörren med hjälp av ett fordon.

– För att få jobba i fred hade de dessutom mörklagt området genom att sätta belysningen ur funktion, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen.

ANNONS

Vid entrén hade förövarna lastat in runt tio cykla – för ett värde av cirka 700 000 kronor och försvunnit från platsen.

Liga som opererar

– Det var närmare 15 exklusiva elcyklar, e-MTB. Varje cykel kostar runt 65 000 kronor, säger Mattias Brolin.

Enligt polisen Thomas Fuxborg var kuppen var troligen nogsamt planerad.

– Det här var knappast stundens ingivelse, snarare genomtänkt och organiserat. Det var inte så länge sedan vi hade en liknande stöld i Västsverige, så det finns anledning för att butiksägare att vara vaksamma eftersom det kan vara en liga som opererar i området, varnar Thomas Fuxborg.

Några spår efter förövarna har inte rapporterats. Inbrottet i butiken var det tredje sedan 2015.

– De här tjuvarna visste vad de var ute efter, konstaterar Mattias Brolin krasst.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS