Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Bild: Läsarbild

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Knivattack vid matbutik – man allvarligt skadad

  En man blev under fredagen attackerad med kniv vid en matbutik i Kålltorp. Mannen vårdas nu på sjukhus med allvarliga skador. Polisens insatsstyrka har gripit en misstänkt man i området.

  Vid 13-tiden angrep en man beväpnad med kniv en annan man i 30-årsåldern utanför en livsmedelsbutik i Kålltorp. Offret blev huggen i bröstet och axeln. Efter knivattacken sprang den misstänkte gärningsmannen från platsen.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  – Målsägande är huggen i bröstet och i axeln och har skärskador på händerna som är avvärjningsskador, säger Hans Lippens, presstalesperson vid polisen region Väst.

  Greps av insatsstyrkan

  Polisen sökte efter mannen med flera patruller i området. Efter ett tips från allmänheten kunde en en misstänkt gärningsman gripas cirka två timmar efter händelsen.

  Enligt Hans Lippens greps den misstänkta mannen av polisens insatsstyrka som gick in i en lägenhet där den mannen befann sig strax efter klockan tre under fredagseftermiddagen.

  – Vi har gripit en man i 40-årsåldern i en lägenhet i anslutning till brottsplatsen. Vi söker igenom lägenheten och vi ska se om hans kläder stämmer med signalementet. Mannen är misstänkt för grov misshandel eller dråpförsök, säger Hans Lippens.

  Fångades av övervakningskameran

  Hela händelseförloppet fångades av övervakningskameror.

  – Filmen visar vad som har hänt. Det borde inte vara svårt att binda honom till själva gärningen, säger Hans Lippens.

  Polisen vet ännu inte om den drabbade och gärningsmannen är bekanta med varandra eller vad som har föranlett attacken. Den misstänkta mannen ska vara känd i området.

  – Det är för tidigt att säga något om motiv, det ingår i förundersökningen. Men han bor i området och är känd i området, folk som bodde i närheten visste vem han var, berättar Hans Lippens.

  Under eftermiddagen genomförde polisen en husrannsakan i lägenheten.

  – Vi ska leta efter kläder och föremål som han kan ha använt sig av, till exempel vapnet då. Vi letar både i lägenheten och utomhus med hundpatruller, säger Hans Lippens.

  Under fredagskvällen var det oklart om något vapen hittats i lägenheten, men den misstänkte mannens kläder hade tagits i beslag.

  Vårdas för allvarliga skador

  Vid nio-tiden på lördagsmorgonen var läget för den skadade mannen fortfarande allvarligt men stabilt, enligt Sahlgrenskas pressjour.

  Camilla Haagen skulle handla i butiken precis efter händelsen:

  – Jag märkte att dörren till butiken var låst och såg sedan hur någon i personalen tryckte på en man i trakterna kring bröstet-magen. Som om han försökte stoppa blodflödet, säger hon.

  Händelsen rubriceras som grov misshandel alternativt dråpförsök.

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.