Ingen papperstidning i dag - läs eGP!

ANNONS
|

I dag kommer det inte någon papperstidning men du kan fortfarande få dina nyheter genom att läsa eGP. eGP är en variant av vanliga papperstidningen i digitalt format som går att läsa i datorn, på din läsplatta eller i din mobiltelefon. Den är gratis för alla GP:s prenumeranter.

Här hittar du dagens eGP och det här hittar du i dagens eGP:

■ Nyheter, Sport, Kultur/Nöje, Världens Gång, Namn, Ledare, Debatt, Fria Ord – finns med precis som vanligt.Korsorden, sudokun och annat pyssel är klickbara. Du kan alltså lösa och skicka in direkt i eGP. Idag har vi hela tre sidor korsord!

ANNONS

■ GP har gjort ett längre reportage om hur en natt på Centralstationen ser ut - när den inte längre är fylld av pendlare och resenärer.Skumma typer, knark och fylla. Men också gemenskap, fest och hamburgare.

■Hur var det i Göteborg för hundra år sedan? Läs GP:s 24-sidiga specialbilaga om våren 1916. Läs om dramatiska fotbollsmatcher, militärövningar i världskrigets skugga och de modernaste hattarna. Och vem är den unga svenska författarinnan som har gjort skandalsuccé genom att hoppa på en bil i farten?

■ En digital tidning ger helt andra tekniska möjligheter än vad en papperstidning kan ge. På olika artiklar, bilder och annonser har vi lagt in länkar så att du kan klicka och direkt komma till filmen, låten eller något annat vi skriver om. Så fort du ser något blinka i blått vet du att det är klickbart.

Bra att veta om eGP, gp.se och papperstidningen

Bra funktioner i eGP

Arkivet: Med ett par enkla knapptryck hittar du GP från september 2011.

Nerladdning: Du kan ställa in så att eGP hämtas så fort tidningen finns tillgänglig vid 2-tiden på natten (under förutsättning att du har wifi-uppkoppling, appen igång och bakgrundsuppdatering påslagen i Inställningar). Då finns den färdig att läsa i din enhet när du vaknar på morgonen.

ANNONS

Olika sätt att läsa: Antingen klickar du på artikeln för att komma till artikelläge eller så zoomar du in och ut med det vanliga tumme-pekfingergreppet.

Interaktivt: Ibland blinkar det blått på sidan, det innebär att det finns något klickbart. Det kan till exempel vara en länk till gp.se, korsord, vädret eller en annons.

Radering: Du kan ställa in om du vill att hämtade tidningar automatiskt raderas efter en vecka, två veckor eller en månad. En bra funktion om du vill vara säker på att gamla tidningar inte tar för mycket av minnet i din enhet. För att alla funktioner ska fungera optimalt bör du ha den senaste programuppdateringen i din enhet och den senaste versionen av appen eGP om du har en läsplatta eller smartphone.

Bra att veta

Det funkar inte. Vad gör jag?

■ Får du problem med att komma åt eGP så har Kundservice extra öppet på lördag mellan kl. 08.00-13.0008.00-13.00 Maila i så fall ditt ärende till prenservice@gp.se (vi har tyvärr inte möjlighet att svara via telefon) så återkommer vi så snart vi kan.

Hur många läser eGP?

■ Det har varit en fantastisk utveckling de senaste åren. I dag hoppas vi att antalet läsare går över 100 000-strecket för första gången.

ANNONS

Papperstidning, eGP, gp.se, mobilappen – jag förstår inte.

Vad är skillnaden?

Papperstidningen och eGP hänger ihop, gp.se och appen hänger ihop.

■ Papperstidningen finns i tre olika upplagor (versioner). Den första trycks vid 22-tiden för att hinna med distributionen utanför Göteborg, den andra strax före 23 och den sista – som alltså kan ha med de senaste nyheterna – strax före midnatt. Vanliga dagar är eGP en kopia av den sista upplagan.

■ Elva gånger om året kommer det inte ut någon papperstidning, men vi jobbar ändå som vanligt och gör en tidning. Den finns alltså bara som eGP.

■ GP.se och mobilappen är en helt annan sak. Här får du nyheter som uppdateras hela tiden under större delen av dygnet. Ett exempel: när Anneli Hulthén aviserade sin avgång kunde du minuter senare läsa om det på gp.se och i mobilappen. Sedan uppdaterades texterna hela tiden under eftermiddagen och kvällen. I pappret (och eGP) dagen efter ägnade vi sex sidor åt detta, men då var fokus på analyser, vem som kan ta över, med mera.

■ GP.se går du främst in på när du sitter vid datorn. Mobilappen är som gp.se, men anpassad för att det ska bli så snyggt och lättläst som möjligt i mobilen.

ANNONS

Ok, men vad krävs för att jag ska kunna läsa eGP i dag?

Egentligen bara en sak: att du har en dator, smartphone eller läsplatta.

ANNONS