Indraget tillstånd fällde Tregaro

Friidrottsprofilen Yannick Tregaros första försök i krogbranschen fick ett snöpligt slut. Tillståndet att servera alkohol har dragits in, skulderna är stora och strax efter jul gick bolaget i konkurs. Nu blir det kafé i stället.

ANNONS
|

Vallgatan 12 är ett minivaruhus där tanken var att mode, inredning, konst och mat skulle samsas. Men när restaurangens serveringstillstånd drogs in i början av november hade det visat sig att ekonomin inte höll: bolaget som ägde restaurangen hade både skatteskulder och andra skulder hos Kronofogden.

En av de tre delägarna är friidrottstränaren Yannick Tregaro.

– Det funkade helt enkelt inte ekonomiskt. Vi har det väldigt tufft just nu, säger han. Vi har försökt hitta vägar att lösa skatteskulderna, men i synnerhet utan serveringstillstånd blir det jättesvårt.

Satsade egna pengar

Yannick Tregaro försökte under hösten rädda verksamheten. Han satsade egna pengar för att kunna betala skulder till leverantörer och Skatteverket. Han ändrade konceptet för restaurangen och ville ta in två kockar som delägare.

ANNONS

– Det är så synd, för då kände jag att det faktiskt skulle vända. Prio var att få lunchserveringen att bli bra och den har blivit bättre. Men det räcker inte. Hyran är hög och kräver att vi har kvällsservering också, men det är ju omöjligt utan serveringstillstånd, säger han.

Eftersom Vallgatan 12 fungerar som ett litet varuhus har restaurangen öppet hela dagen. Och det är svårt i ett så kafétätt område:

– Eftersom öppettiderna är så långa måste vi vara ett bra kafé också och det har vi inte varit, säger han.

Köpare har backat ur

Intresserade köpare har funnits men backat när de sett förutsättningarna för restaurangen, enligt Tregaro.

Strax efter jul såg delägarna ingen annan utväg än att begära bolaget i konkurs. Restaurangen blir kafé i stället.

Har du personliga skulder också efter det här?

– Ja, det har jag. Det blir inte kul framöver.

Kan du tänka dig att pröva på det här med krog igen?

– Nu är det tufft, det är inget snack om den saken. Men jag är ju idrottare och vet att vågar man inget, så vinner man inget, säger Yannick Tregaro.

ANNONS
ANNONS