Totalstopp i tågtrafiken mellan Göteborg och Stockholm

Tågtrafiken mellan Göteborg och Stockholm stod helt still under måndagskvällen efter en förmodad olycka. Det visade sig senare att ingen olycka inträffat och nu rullar tågen igen, men med förseningar. –Trafiken går igen, men det kommer bli följdförseningar, säger Ulrika Karlsson, presskommunikatör vid Trafikverket.

ANNONS
|

Det var totalstopp i tågtrafiken mellan Göteborg och Stockholm i ungefär en och en halv timme under måndagskvällen.

–Stoppet är mellan Pålsboda och Hallsberg, men det är på västra stambanan så det är helt stopp i tågtrafiken mellan Stockholm och Göteborg, säger Ulrika Karlsson, presskommunikatör vid Trafikverket.

Då det inledningsvis förmodades handla om en olycka har räddningstjänsten varit på plats, de kan dock bekräfta att det inte har inträffat en olycka.

– Trafikverket ringde in det efter att lokföraren hade uppfattat att den kört på något, vi var där och tillsammans med polis och ambulans men hittade ingenting. Så det verkar inte ha varit någonting, säger Mattias Ermanbrix, inre befäl vid Nerikes brandkår.

ANNONS

"Kommer bli följdförseningar"

Räddningstjänsten har nu lämnat platsen och Trafikverket meddelar strax efter klockan 19 att tågtrafiken är igång igen.

– Det verkar inte ha varit någon påkörning, men lokföraren uppfattade det och det var väl därför räddningstjänsten letade så länge. Trafiken går igen, men det kommer bli följdförseningar, säger Ulrika Karlsson.

Trafikverket uppmanar resenärer att kontakta sina respektive tågbolag för mer information.

ANNONS