Skottlossning i Göteborg - stort pådrag

ANNONS
|

Vid 19-tiden på fredagskvällen larmades polisen om en skottlossning i närheten av Vårvädersgatan i Biskopsgården i Göteborg. Enligt ett vittne ska sex till tio skott ha hörts i området. Polisen ryckte ut till platsen med flera patruller och efter en stunds sökande kunde man konstatera att en man var skottskadad utanför ett radhusområde.

– Vi har hittat en blodig man i 20-årsåldern, säger Ulla Brehm, polisens presstalesperson i Region Väst.

Under lördagsmorgonen berättar Ulla Brehm att även en annan ung man besköts under dramat, men att inga kulor ska ha träffat mannen. Mannen ska vara bekant med den skjutne mannen och lyckades fly springandes från platsen.

ANNONS

Beslagtagit flera fordon

Enligt flera vittnen som polisen talat med har man i samband med skottlossningen sett en moped lämna plats i hög hastighet. Senare under kvällen har polisen hittat ett fordon som dumpats i området.

– Vi har hittat en slängd moped eller vespa. Vi misstänker att den kan ha samröre med detta. Det finns ju flera vittnen som har uttryckt att man såg en moped eller vespa kört fort, berättar Ulla Brehm.

Under fredagskvällen spärrade man av flera platser i Biskopsgården, bland annat radhuslängan och den plats där mopedfyndet gjordes. I anslutning till radhusen stod under kvällen en bil som kan kopplas till ett känt namn inom Göteborgs gängvärld.

– Den är tagen i beslag av polisen, bekräftar Ulla Brehm.

Kan kopplas till Vår Krog & Bar

Den skadade mannen fördes under kvällen till Sahlgrenska sjukhus för vård. Hans skadeläge uppges vara allvarligt men stabilt.

Mannen är känd hos polisen sedan tidigare. En källa inom polisen uppger för GP att den skottskadade mannen har en tydlig koppling till Vår Krog & Bar-konflikten.

Enligt källan ingår mannen i det gäng som är verksamma i Södra Biskopsgården och har under en lång tid varit en måltavla. Mannen anses dock inte vara en av huvudpersonerna inom gänget, han är däremot släkt med en ledande figur i Göteborgs gängvärld.

ANNONS

– Vi utesluter inte att det finns samband med andra skjutningar i Göteborg, säger Ulla Brehm.

Mannen som flydde okänd för polisen

Ulla Brehm uppger att mannen som flydde platsen och inte träffades av kulor är okänd för polisen.

– Han är inte en person som finns i våra register och som kan gå under kategorin känd av polisen sedan tidigare, men han var på plats och blev beskjuten utan att bli träffad, säger Ulla Brehm.

Under fredagskvällen inleddes en förundersökning med rubriceringen försök till mord alternativt dråp.

Ulla Brehm utgår från att det nu finns två fall av försök till mord alternativt dråp med tanke på att det visat sig att det var två män som blev beskjutna.

– Finns det två målsägande antar jag att det är så. Jag ska kolla upp det, men det bör vara så, säger Ulla Brehm.

Under fredagskvällen avslutade polisen den tekniska brottplatsundersökningen i området där skottlossningen inträffade.

– Nu inriktar vid oss på att undersöka sakerna som vi tog i beslag. Vi hittade hylsor och beslag tog en moped och en bil och nu ska de sakerna undersökas vidare, säger Ulla Brehm.

Vet du mer? Vardu på plats? Kontakta GP

Via mejl: webbred@gp.se Telefon: 031-17 20 10 MMS/SMS: 720 10

ANNONS
ANNONS