Nu får unga åka gratis i sommar

I sommar får skolungdomar i Göteborg återigen åka gratis med Västtrafik under sommarlovet.

ANNONS
|

Är du mellan 12 och 19 år och går i skolan och är folkbokförd i Göteborg? Då kommer du i sommar att få åka gratis kollektivtrafik.

Förutom sommar och sol kommer Göteborgs alla högstadie- och gymnasieelever i år att få gratis sommarlovskort från Västtrafik. Korten kommer att kunna användas i hela Västra Götalandsregionen och i Kungsbacka kommun.

Förra året drog kommunen in sommarkorten eftersom man hade andra kostnader som prioriterades. I ett mejl som en läsare då vidarebefordrade till GP uppgav Johan Nyhus (S): "Tyvärr är det så att vi inte kunde prioritera sommarkortet i år, kostnaden för kortet är 17–20 miljoner och i år 2015 fanns stora behov av ekonomisk förstärkning för att ge fler barn och ungdomar möjlighet att klara skolan."

ANNONS

Men redan förra sommaren ska man ha avsatt 20 miljoner kronor i budgeten för i år för att kunna återinföra det kostnadsfria sommarkortet till ungdomar, något som alltså blir verklighet i sommar.

Under maj månad kommer korten att skickas ut och dimpa ner i brevlådan. Korten, som gäller från och med första juni till sista augusti, kommer dessutom att kunna användas dygnet runt.

ANNONS