Barn hittade den mördade mannen

En man hittades under söndagsnatten skjuten till döds i Lövgärdet i Göteborg. Polisen är förtegen om detaljer kring mordet. Enligt uppgifter till GP ska barn ha hittat den döde mannen när de var på väg hem.

ANNONS
|

Det var vid 20-tiden på söndagskvällen som polisen larmades till Angered i Göteborg, efter att en man hittats död utomhus i anslutning till en fotbollsplan i området.Väl på plats kunde polisen konstatera att det rörde sig om ett mord.

Området spärrades av och polisen tekniker genomförde initiala utredningar på den misstänkta mordplatsen.

Mannen blev skjuten till döds under en skottlossning.

– Han blev skjuten, det är dödsorsaken, säger Åke Petterson, jourkommisarie.

Barn hittademannen

Det var ungdomar i 15-16 årsåldern som hittade den ihjälskjutne mannen. Ungdomarna var under kvällen i sin klubblokal för att titta på premierleague. När de senare under kvällen gå hem, såg det att det låg någonting utanför klubbstugan. Ungdomarna lyste med sina mobiler för att se vad för typ av föremål det rörde sig om och såg då att det var en man i 20-årsåldern med skottskador. Mannen ska enligt ungdomarna inte ha haft några skor på sig.

ANNONS

Enligt en vuxen person i föreningen ska den döde mannen inte ha några kopplingar till fotbollsklubben.

Pratat med flera vittnen

Polisensökte under söndagskvällen bland annat igenom en fastighet som fanns i anslutning till fotbollsplanen, samt ett skogsparti i närheten. Under kvällen och natten höll polisen förhör med flera personer angående skjutningen. Men om någon eller några blev vittnen till händelsen vill man i nuläget inte gå in på.

– I nuläget vill vi inte gå in på detalj. Varken hur de kan ha sett det, var de kan ha sett det eller vad de har sett, säger Magnus Andreasson.

Enligt uppgifter till GP ska personer från en fotbollsförening som uppehåller sig vid området ha sett den döde mannen ligga utomhus i närheten av en fotbollsplan. Personernahar under kvällen förhörts av polisen. Enligt demhar den skjutne mannen ingenkoppling till dem.

Identitet fortfarande okänd

På måndagsmorgonen var mannen ännu inte identifierad.

– Vi har förhört flera personer i området, men ingen av dem kan egentligen ses som vittne till dådet, säger Åke Petersson som är jourhavande kommissarie hos polisen.

Oroliga föräldrar

På grund av det stora polispådraget samlades boende i området vid platsen för att se vad som stod på. Bland de boende fanns flera oroliga föräldrar.

Ett vittne från platsen uppgav för GPs reporter att man ska ha hört 8-9 skott i snabbföljd efter varandra.

ANNONS

Kan ha koppling till gängkonflikter

Vid midnatt mot måndagen jobbadepolisen på tre olika fronter. Man höll på med en teknisk undersökning på brottsplatsen, underrättade anhöriga och personal på sjukhus jobbade med att identifiera den skjutne mannen.

– Vi har en arbets-ID på personen som är avliden. Den är inte styrkt till 100 %, det ska vara en man i 20-årsåldern, säger Magnus Andreasson.

Är den här mannen känd hos er sedan tidigare?

– Jag vill inte gå in på det och spekulera när det gäller det här.

Har händelsen koppling till den senaste tidens gängkonflikter?

– Det är inget som vi kan bortse ifrån. Naturligtvis är det något som vi har med oss i tänket.

Polisen förtegen

På måndagsmorgonen är polisen fortfarnade kvar vid brottsplatsen. Tjänstemännen som jobbat under natten byts ut mot brottsutredare från brottsenheten vid sju-tiden.

Finns det någon misstänkt eller gripen i nuläget?

– Det finns ingen frihetsberövad just nu, säger Åke Pettersson, jourhavande kommissarie.

Och misstänkt?

– Jag nöjer mig med att säga att det inte finns någon frihetsberövad.

En förundersökning gällande mord har inletts.

ANNONS