Hedens slutbesiktning klar

Under Ridsports EM i augusti förra året skadades fyra av fem konstgräsmattor på Heden. Nu meddelar Göteborgs stad att slutbesiktningen är klar och att platsen återöppnas på torsdag.
– Det känns bra att vi kan ha alla Hedens planer i fint skick till sommarens stora cuper, säger Ann-Charlotte Hellman, fastighetschef på idrotts- och föreningsförvaltningen.

ANNONS
|

Sedan september har fyra av fem planer på Heden varit stängda för reparation av gräsmattorna och underliggande lager. Detta efter att EM i ridsport skadat de olika planerna.

Nu är slutbesiktningen klar och Heden kommer återöppnas under torsdagen. Det meddelar Göteborgs stad i ett pressmeddelande.

En 11-spelsplan har fått helt ny konstgräsmatta och underliggande sviktpad medan den andra 11-spelsplanen reparerats delvis. De två 7-spelsplanerna har fått bättre konstgräs och ny sviktpad.

Den ekonomiska sammanställningen för reparationen är ännu inte klar. När slutkostnaden är fastställd fördelas den så att Got Event, som hyrde planerna under arrangemanget, tar kostnader kopplat till återställande av planerna.

ANNONS
ANNONS