Grannarna startade insamling till Alex efter butiksrånet

Alex Narella misshandlades när hans butik utsattes för ett rån förra helgen i Eriksbo. Då startade grannarna en insamling för att stötta honom. – Man får kraft och energi att fortsätta jobba, de bryr sig mycket om mig och är jättesnälla, säger Alex Narella.

ANNONS
|

En butik i Eriksbo rånades av tre personer förra helgen. I samband med rånet misshandlades ägaren Alex Narella av rånarna. Hanfick föras till sjukhus och fick senare operera ett öga då han hade blivit slagen i ansiktet. De tre rånarna kunde gripas senare under kvällen.

I dag säger Alex Narella att han mår bra efter omständigheterna och att det opererade ögat är på bättringsvägen. Det var när han stängde sin affär och gick ut till bilen som han blev överfallen av tre män.

– Tre maskerade killar hoppade fram och försökte råna mig på min bil och min ryggsäck men jag gav inte upp och skrek.När de misslyckade så slog de mig hårt mot ögat. Polisen var väldigt snabbt på plats. Jag hade tur i oturen att jag inte förlorade synen, säger Alex Narella.

ANNONS

Rånad tidigare

Alex Narella har ägt butiken i 17 år och det är inte första gången han har blivit utsatt för rån, men han har aldrig blivit misshandlad tidigare. Han bor inte i området utan bor en bit bort med sin familj men säger att han är i affären så mycket att det nästan är som att han bor i Eriksbo. Även hans familj blev väldigt chockade efter misshandeln.

Efter rånetbestämde sig grannarna till butiken i Eriksbo för att starta en insamling för att stötta Alex Narella.I en gemensam Facebook-grupp för de boende i området drog Anki Matsson och grannen Jan-Åke igång en insamling för butiksägaren samma kväll som rånet inträffade.

– Folk började genastfundera vad som har hänt efter polispådraget. Alex har varit utsatt flera gånger, men den här gången kändes det mer personligt eftersom de gav sig på honom. Nu räcker det, säger Anki Mattsson.

Över förväntan

Det rullade snabbt in mer pengar till insamlingen än vad initiativtagarna hade förväntat sig, och snart var de uppe i över 2000 kronor. Planen på en blombukett ändrades snabbt till flera presenter för att muntra upp butiksägaren.

Under tisdagskvällen samlades alla bidragande vid torget i närheten av butiken och överraskade Alex Narella. Han möttes av applåder från ungefär 50 grannar som hade samlats på platsen.

ANNONS

– Han blev jätteglad och rörd. Han sa att om det inte hade varit för att Eriksbo är som det är, så vet han inte om han skulle ha haft affären kvar. Men det är vi som ska vara tacksamma att han finns här. Han blir misshandlad, och dagen efter var han här och tog emot varor. Vad skulle vi göra utan honom?, säger Annki Matsson.

Tacksam för stödet

Alex Narella berättar att han är tacksam över allt stöd han har fått från de boende i området.

– Det känns jättebra, jag är tacksam att jag lever i ett så fint land med så fina människor med fina hjärtan och som ärgoda trogna kunder. Man får kraft och energi att fortsätta jobba, de bryr sig mycket om mig och är jättesnälla, jag älskar dem, säger han.

Han berättar vidare att han blev rejält överraskad av uppvaktningen under tisdagskvällen.

– Två kunder kom in och frågade hur jag mådde så bad de mig att komma ut och sen där ute samlades massa människor. Jag blev jätteglad och grät nästan. Jag fick många kramar, jag är tacksam att de kommer och handlar och hälsar på, säger Alex Narella.

Han berättar att även hans familj uppskattar grannarnasgest och känner att deras pappa är i trygghet när grannarnaär i området och kan hälsa på i butiken.

ANNONS

– Det blev väldigt glada och tyckte att det var snällt att de bryr sig. Deär väldigt glada och vill inte att jag ska sluta jobba här, säger Alex Narella.

Stark sammanhållning

Enligt Anki leder händelser som denna till en starkare sammanhållning bland de boende i området.

– Alla känner lika mycket avsky för det som har hänt, man kommer närmare varandra som grannar. Man bygger broar och när man bygger broar såbygger man ett bättre samhälle. Jag har bott här i nio år och man blir jumån om sin lilla ort, säger Anki Matsson.

ANNONS