Expolis döms till 15 års fängelse för mord

En tidigare polis dömdes på måndagen för ett brutalt mord i Bergsjön i Göteborg. Med tolv knivhugg dödade han en gammal bekant. De två, som var ytligt bekanta med varandra, började bråka sedan de träffats för att reglera en skuld.

ANNONS
|

En man i 45-årsåldern dömdes under måndagentill 15 års fängelse och sammanlagt 183000 kronor i skadestånd efter mordet på en jämngammal man i Bergsjön i Göteborg i mitten av april.

Enligt den rättsmedicinska undersökningen hade offret sammanlagt tolv sår på bröstet och ryggen som orsakats av knivstick. Den åtalade förnekar brott men har medgivit att han utdelade två knivhugg i självförsvar.

Det var natten till den 17 april som en 48-årig man mördades i ett skogsparti vid Keplers gata.

- Händelsen startade i en lägenhet där offret var inneboende. Det började med nån typ av förolämpning. Det drogs fram stickvapen. De båda inblandade hamnade utomhus, där den ene jagade den andre, harkammaråklagaren Stina Lundqvist tidigare berättat för GP.

ANNONS

Händelsen sågs av flera vittnen, vilka har under rättegången kallats in för att vittna.

- Vi har haft mycket god hjälp av allmänheten i det här ärendet, konstaterar åklagaren.

Den dömda mannen är i45-årsåldern och saknar uppehållstillstånd. Han har jobbat som polis, inom en specialstyrka, på Balkanhalvön.

- Mannen medger att han orsakat två ytliga skador på målsäganden skuldra. Han uppger sig ha handlat i självförsvar, förklarar Stina Lundqvist.

Fyra timmar efter dådet stoppade han en patrull på Utbyvägen och visade sedan vägen till den plats där han kastat ifrån sig kniven och överlämnade sig själv till polisen.

ANNONS