Brödrapar misstänks för inblandning i mord

I går mördades en man i 25-årsåldern i Kungsladugård i Göteborg. Fyra personer sitter just nu anhållna misstänkta för inblandning i mordet. Två av de misstänkta är bröder och har ett förflutet i Hells Angels supportgrupp Red & White crew.

ANNONS
|

Den mördade mannen hittades svårt skadad utanför en lägenhet i Kungsladugård i Göteborg vid 12-tiden på söndagen.

Sju timmar senare meddelade polisen att mannen som är i 25-årsåldern hade dött av sina skador.

Polisen misstänker att mannen har skjutits till döds. Under söndagen greps fyra personer som senare under söndagen anhölls misstänkta för medhjälp till mord.

– Vi vet inte ännu om mannen har blivit skjuten inomhus eller inte, det tittar tekniker på, berättade jourkommissarie Jan-Erik Lundberg under söndagskvällen.

Två av de misstänkta personerna är bröder. De övriga två är en kvinna och en man som enligt uppgift till GP är barndomskamrat till bröderna.

ANNONS

Enligt uppgifter till GPvar en av demisstänkta brödernafram till nyligen medlemmar i Hells Angels supportgrupp Red & White Crew. Även den andra broderrn har ett förflutet i organisationen.

En av bröderna var också inledningsvis misstänkt för inblandning i brotten bakom 27-årige Antons död vid Sisjöns badplats i augusti förra året.

Misstankarna mot mannen avskrevs dock under utredningen.

Advokaten Hans Palm företräder en av bröderna som nu misstänks för iblandning i mordet i Kungsladugård.

Hans Palm bekräftar att hans klient har kopplingar till Red & White crew. Enligt uppgift till GP upphörde brödernas medlemskap i organisationen nyligen.

– Vad jag förstår så har både min klient och hans bror varit på väg att lämna den organisationen, säger Hans Palm.

Hans Palm berättar att han i nuläget inte vet hur hans klient ställer sig till misstankarna.

– Jag försökte få tag på honom under hela kvällen igår, men polisen släppte inte igenom mina samtal. Jag ska försöka få tag på honom här under dagen, säger Hans Palm.

Under måndagen har polisen suttit i möten efter händelsen tillsammans med åklagaren och spaningsledaren i fallet.

– De sitter i möte just nu. Det jag vet är att vi i nuläget inte är säkra på om fyndplatsen och brottsplatsen är densamma, säger polisens presstalesman Thomas Fuxborg.

ANNONS

Mannen som avled under söndagen hittades skottskadad utanför en lägenhet i Kungsladugård. Polisen är nu intresserade av iaktagelser som gjorts under söndagsförmiddagen i Kungsladugård i Göteborg.

– Vi kommer att gå ut med mer information om det här under dagen, det jag vet just nu är att vi inte är säkra på var brottsplatsen är, säger Thomas Fuxborg.

ANNONS